Odbrana BiH – Igman 2016: Dolaze predstavnici svih korpusa Armije RBiH

Odbrana BiH – Igman 2016: Dolaze predstavnici svih korpusa Armije RBiH

Predstavnici Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana BiH – Igman 2016“, koja se ove godine 16. put po redu održava krajem prve sedmice augusta mjeseca na planini Igman, najavili su veliki broj različitih aktivnosti u kojima će po prvi put organizovano učestvovati i prisustvovati predstavnici boračkih kategorija iz nekadašnjih zona odgovornosti svih korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Na Igmanu se očekuje masovni dolazak svih boračkih kategorija iz cijele BiH koji će odati počast svim palim borcima za Bosnu i Hercegovinu, ali i odavanje poštovanja svim preživjelim domoljubima.

Direktor Fonda memorijala KS Nurudin Džiho je podsjetio sve prisutne da je ova manifestacija u stvari čas historije namijenjen prije svega mladima i našoj djeci koji po sadašnjem školskom planu i programu nemaju mogućnost u obrazovnim ustanovama učiti i saznati sve o borbi njihovih očeva, majki, ali i djedova za vlastiti opstanak i nastanak naše jedine domovine.

web2016

Ovogodišnja manifestacija počet će u četvrtak 04. augusta u 10:00 sati u Memorijalnom centru „Kovači“ svečanim otvaranjem i polaganjem cvijeća. Istog dana planiran je program pod nazivom “Mladi na putu života” u okviru kojeg će se mladi svih uzrasta sa ratnim zastavama zaputiti prema Velikom polju na Igmanu. Na tom putu će se zaustaviti na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić gdje će položiti cvijeće, a potom kod Ratnog tunela.

Narednog dana u petak 05. augusta će ići prema Velikom polju i ratnoj džamiji na Igmanu gdje će biti upriličen prigodan vjerski program. Tu će se pridružiti defileu jedinica svih korpusa Armije RBiH. Bit će upriličen i bogat kulturno-umjetnički program na platou Velikog polja te položeno cvijeće na šehidskim mezarjima na Velikom polju, Mrazištu, Brezovači i Sjeničkoj kosi, kao i na mezarjima u Hrasnici, Trnovu i u Pazariću. 

(MiruhBosne)

Previous Bosnaplast na evropskom tržištu poznat kao dobar proizvođač i dobavljač
Next Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: Život je izgubilo dvanaestero djece i to ovu nesreću čini još bolnijom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u Bugarskoj, prilikom čega je život izgubilo

KULTURA I UMJETNOST

Konjanici iz Sarajeva krenuli u pohod na Ajvatovicu (FOTO)

Konjanici u koloni obučeni u tradicionalne bosanske nošnje jutros su iz parka At-mejdan u Sarajevu krenuli ka Pruscu kod Donjeg Vakufa, gdje će tokom vikenda biti održana 506. manifestacija Dani

NAŠI DANI

Sarajevo: Izvađen upaljač iz aviobombe teške 500 kg, neće biti evakuacije građana

Aviobomba teška 500 kilograma pronađena je jutros na gradilištu iza zgrade RTV Doma u Sarajevu. Kako je za AA potvrdio Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), riječ je