U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo

U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac “Bingo d.o.o.”, jučer je svečano otvorio tržni centar u ulici Rabita bb u Goraždu.

U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života,  klijenata, gostiju, brojnih građana i medija, tržni centar su svečano otvorili PR Kompanije BINGO Tatjana Paunoski, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, navodi se na internet stranici Općine Goražde.

Otvaranjem tržnog centra u Goraždu „Bingo d.o.o.“ je osigurao 110 novih radnih mjesta za mlade i ambiciozne ljude koji svojim radom mogu doprinijeti prosperitetu ovog kraja. Riječ je o tržnom centru koji se prostire na 10.000 m2 u koji je uloženo više od 10.000.000 KM.

Riječ je o 157.poslovnici kompanije “BINGO”, najvećeg lanca trgovina u BiH sa više od 4.500 uposlenika kojima se danas pridružilo 110 novih radnika.

Prilikom svečanog otvaranja načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović u izjvi za medije rekao je da je Općina Goražde u najkraćem roku dala svu potrebnu dokumentaciju ovoj velikoj kompaniji.

“Sretni smo što će biti uposleno novih 110 mladih ljudi iz  Goražda i okoline, a uloženo je više od 10.000.000 KM. To je garancija budućnosti  da Goražde polako postaje ono što je nekada bilo-centar regije. Svaki dan se borimo za svako radno mjesto i Goražde korača uzlaznom putanjom. Poruka sa ovog mjesta je da trebamo učiniti sve da privučemo investitore, olakšavamo im u njihovom poslovanju i u tome smo, čini mi se, uspješni i želim da to budemo i u buduće”, rekao je Ramović.

Tatjana Paunoski, PR kompanije “Bingo d.o.o.”, između ostalog, izrazila je zadovoljstvo da je ova firma došla u Goražde, te da se nada da će širok asortiman koji nude i profesionalnost biti dovoljni za dobro poslovanje.

“Centar je veoma bogatog sadržaja, a tu su i renomirani brendovimCarpisa, S'Oliver. Ovaj centar trebao je Goraždu, a mi smo dočekani sa dobrodošlicom i ovim putem zahvaljujem se KUD ‘Azot’ koji je priredio bogat program. Zahvaljujemo se na podršci Općini Goražde, ali i BPK. Ono što je novo u svemu ovome je što smo mi uradili jedan projekat sa USAID/SIDA GOLD projektom. Radi se o projektu upošljavanja uposlenika, više od njih stotinu i svi će za tri mjeseca dobiti certifikate. To je jedna novost  u poslovanju ‘BINGO-a’, a nadamo se da će se ove aktivnosti i nastaviti. Ono što smo još novo planirali uraditi u Goraždu je uspostavljanje otkupne stanice i mi imamo interes da ovdje napravimo jednu otkupnu stanicu”, izjavila je Paunoski.

Svoje zadovoljstvo dolaskom kompanije “BINGO” izrazio je i premijer BPK-a Goražde Emir Oković.

“Ovo je nastavak uspješne priče o Goraždu, pije svega o uspjesima u zapošljavanju, kako u BPK tako i u Općini Goražde. Ovaj objekat zasigurno donosi neke novije standarde kupovine i usluge građanima i moramo zaista biti prezadovoljni, naročito zbog riječi samog vlasnika koji je rekao da je ovo njihov poklon Goraždu i BPK-a i mi to doživljavamo. Naravno, ova priča rezultat je određene jednoglasnosti u ovom Kantonu, priče koju smo započeli i iz ranijeg perioda i danas ima svoj epilog”, kazao je Oković

Svečanost je uveličana prigodnim programom, a ovom prilikom uručena je i novčana donacija u iznosu 32.000 KM za SOS Kinderdorf dječija sela lokacija Goražde.”

“Danas, po drugi put uručili smo našu skromnu donaciju SOS dječijim selima BiH. ‘Bingo’ je prepoznao korektnog partnera u SOS selima  BiH, tako da smo odlučili da ih pratimo i dalje u njihovom radu i, naravno, da ih pomažemo i dalje u njiihovom cjelokupnom boravku ovdje u Goraždu. Mi i dalje nastavljamo da pratimo SOS dječija sela BiH i da ih pomažemo i dalje u njhovom radu i da svi zajedno u njihovom radu pomognemo djecu bez roditeljskog staranja”, izjavio je izvršni direktor Jasmin Osmanović.

Alija Lapo, direktor SOS dječija sela lokacija Goražde naveo je da je kompanija “BINGO” jedna od domaćih kompanija koja je prepoznala brigu SOS dječijih sela o djeci bez roditeljskog staranja i pokazala je svoju solidarnost sa porodicama, sa djecom, te je zaželio “BINGO-u” mnogo uspjeha u radu.’

“Bingo d.o.o. export import Tuzla” firma za trgovinu na malo osnovana je 1993. godine u Tuzli. Za 20 godina postojanja, “Bingo” je izgradila mrežu trgovina širom Bosne i Hercegovina koja do danas broji 157 poslovnih jedinica.

(eKapija.BA)

Previous Historijsko blago iz Bosne i Hercegovine rasuto po cijelom svijetu
Next U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

You might also like

Ekonomija/Biznis

Na području Brčko distrikta BiH 1.200 hektara zasađeno voćem

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić sa saradnicima jučer je obišao uspješne proizvođače i izvoznike voća – Vladu Stokića iz Potočara i Amira Avdića iz Šatorovića. Prilikom obilaska

MADE IN BOSNIA-387

U metalskoj i elektroindustriji zaposleno 1.000 novih radnika u prva 3 mjeseca ove godine

U metalskoj i elektroindustriji u prva tri mjeseca ove godine povećan je broj zaposlenih za oko 1.000, dok je za sedam posto povećan izvoz u odnosu na isti period prošle

MADE IN BOSNIA-387

U hotelu za krave: Mlijeko uz pjesmu

U Trnopolju kod Prijedora, Jusuf Arifagić podigao jednu od najvećih i najsavremenijih farmi za uzgoj crvenog norveškog govečeta na svijetu. Na kompjuterskom ekranu podijeljenom u 30 polja, Marko Sabljić prati