“Madi” otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

http://www.madi.ba/slider/img9.jpg

Firma “Madi” je zvanično otvorila dugo najavljivanu klaonicu peradi u Tešnju, vrijednu 14 mil KM, dok je ukupna vrijednost investicije 20 mil KM. Površina kompleksa iznosi 21.500 m2.

  • Naime, kapacitet klaonice je 6.000 brojlera po satu, tako da teoretski ova klaonica može da proizvede 24 miliona brojlera na godišnjem nivou, što je ujedno čini i klaonicom najvećeg kapaciteta na Balkanu.

– Riječ je o najmodernijoj opremi toga tipa gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva i kao takva nudi mnogo bolji kvalitet i napredniju završnu obradu – kazao je Maid Jabandžić, komercijalni direktor “Madi”.

– Treba napomenuti da u okviru preduzeća u voznoj floti posjedujemo 110 vozila i ona su sigurnost da će svi naši proizvodi biti adekvatno transportovani do naših cijenjenih konzumenata. Petnaest doktora veterine i pet tehnologa, te implementirani standardi, garant su vrhunskih proizvoda koje plasiramo na domaće i tržišta susjednih zemalja gdje izvozimo “Madi” proizvode – dodaje Jabandžić.

Shodno filozofiji kompanije koja se zasniva na stalnom otvaranju novih radnih mjesta, ovim proširenjima “Madi” je premašio broj od 350 uposlenih i kao takav predstavlja firmu koja svakog mjeseca stvara i otvara prilike za nove uposlenike.

– Dobro je da se zna da će postojeća oprema dodatno učvrstiti lidersku poziciju firme “Madi” kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH, te unaprijediti kvalitetu finalnog proizvoda, što nam ujedno i garantuje brojka od blizu 11 miliona utovljenih brojlera koje ćemo proizvesti u 2015. godini – navodi Jabandžić.

(SB/mb)

Previous Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)
Next Prirodne ljepote BiH: Jedan od najdubljih kanjona u Evropi privlači brojne turiste (FOTO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Cheapflights: Bosna i Hercegovina je najbolja skijaška tajna

Nepravedno zapostavljena, Bosna i Hercegovina polahko postaje jedna od boljih zimskih destinacija piše na stranici Cheapflights te se dodaje da planine oko Sarajeva nude odličnu alternativu onim evropskim. Bosna i

MADE IN BOSNIA-387

Domaći programeri pretekli IT giganta sa aplikacijom za prevođenje govora

Zajednička suradnja programera iz Sarajeva i Niša rezultirala je izradom aplikacije koja služi za prevođenje govora u realnom vremenu. Ovo zapravo znači da će osobe koje govore različitim jezicima biti

Ekonomija/Biznis

Boxmark Leather ulaže 10 mil. EUR u proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu

  Austrijski Boxmark Leather počeo je pripremne radove za značajno proširenje pogona za proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu. Kompanija planira da kroz dvije faze, u narednih godinu dana, izgradi još 25.000