Sergeju Barbarezu u Mostaru uručena nagrada Mimar Mira

Sergeju Barbarezu u Mostaru uručena nagrada Mimar Mira

 

U okviru manifestacije “Mostar ne zaboravlja prijatelje“ u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju sinoć su dodijeljene i tradicionalne nagrade “Mimar mira 2018“ – prenosi N1.

Ovogodišnji Mimari su su Amir Ahmić, oficir za vezu Bosne i Hercegovine sa Haškim tribunalom, Dženana Karup-Druško, direktorica organizacije Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje, Samir Nožić, član Upravnog odbora Centra za mir Mostar, Azra Penava, Udruženje žena ubijenih vojnika Armije BiH iz „Vranice“, Safet Nožić, predsjednik Udruženja logoraša Mostari Denial Behram, udruženja dijaspore.

Nagrada Mimar mira prošlogodišnjem laureatu Sergeju Barbarezu uručena je sinoć na ceremoniji.

Nekadašnji kapiten Reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, nije dao govor, nego se skromno zahvalio i sišao s pozornice, što su prisutni pozdravili aplauzom.

Previous Fabrika obuće “Kavat” iz Novog Travnika dnevno proizvede 1.100 pari obuće
Next Srebrenica: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović

You might also like

NAŠI DANI

Mostar: Stotine učenika na brdu Fortica svečano podigli zastavu Bosne i Hercegovine

  Oko 500 učenika iz osam mostarskih srednjih škola obilježilo je jučer Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečanim maršom i defileom sa državnim zastavama od Trga Musala do brda Fortica.

NAŠI DANI

IT inženjer nakon odlaska u Njemačku i pola godine rada, vratio se u Bosnu

Prije nego što odluči da ode u inostranstvo, mlad čovjek treba biti siguran da je dao maksimum i u svojoj zemlji i da je uradio sve što je mogao na

NAŠI DANI

Bajraktarević: Naučimo djecu da budu zadovoljni, da shvate da i ovdje mogu postići velike rezultate

Predavanjem, pod nazivom “Psihopatologija svakodnevnice – Kako preživjeti život”, kojim je zaokružila 20 godina uspješnog rada u našoj zemlji na polju psihologije, prof. dr. Jasna Bajraktarević večeras je u dvorani