Velika pobjeda naših rukometaša na početku kvalifikacija za EP

Velika pobjeda naših rukometaša na početku kvalifikacija za EP

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela takmičenje u grupi 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u januaru 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Pred izabranicima Bilala Šumana na startu je bio duel protiv Bjelorusije i loše tradicije. Večeras je ipak rezultat glasio 30:29 u korist rukometaša Bosne i Hercegovine. Velika pobjeda u gostima na startu kvalifikacija protiv prvog favorita naše kvalifikacione grupe..

Sekcija Bosne i Hercegovine svoj naredni meč igra za dva dana u Tuzli, protivnik je Češka.

Previous Zanimljivost u voćnjaku Senada Hodžića: Jabuka rodila po drugi put u ovoj godini
Next Posjetioci Sajma turizma zanimali se za ćupove grnčara iz sela Liješeva (VIDEO)

You might also like

SPORT

Memorijalni džudo turnir “Vinko Šamarlić“: U Sarajevu se okupilo više od 300 mladih iz regiona

Memorijalni džudo turnir “Vinko Šamarlić“, 29. po redu, danas se održava u sportskoj dvorani “Goran Čengić“ u sarajevskom naselju Grbavica. Ovo jedinstveno takmičenje, koje se održava u čast velikog sportiste

SPORT

Zlato za Lanu Pudar i Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama

Najbolja bosanska plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oran. Lana je pobijedila u disciplini 200 metara leptir – 2:09.18. Mlada plivačica iz Mostara

SPORT

Davis cup: Pobjeda bosanskih tenisera nad južnoafričkim

Prvi bosanskohercegovački reket Damir Džumhur izborio je pobjedu protiv Lloyda Harrisa iz Južnoafričke Republike i tako donio trijumf reprezentacije naše zemlje. On je savladao Harrisa u prvom setu sa 6:1.