Bosanske košarkašice bolje od Crnogorki – Na korak do Evropskog prvenstva!

Bosanske košarkašice bolje od Crnogorki – Na korak do Evropskog prvenstva!

 

U okviru 5. kola grupe A, košarkašice Bosne i Hercegovine savladale su Crnu Goru rezultatom 83:68. 

Na krilima Marice Gajić naše košarkašice stigle su na korak do odlaska na Evropskog prvenstvo. U petom kolu grupe A savladale su reprezentaciju Crne Gore i sa puno samopouzdanja suprotstavit će se Islandu.

Meč je započeo na sjajan način kada je Tamara Kapor pogodila tricu i donijela prednost Bosni i Hercegovini. Do kraja prve dionice gostujuće igračice uspjele su stići do preokreta, pa su dvije minute prije kraja prvih 10 minuta imale prednost od dva koša razlike. Prednost našoj reprezentaciji vratila je Delić koja je pogodila tricu i preokrenula rezultat na 21:20. Do kraja prve dionice Zubac i Delić su donijele prednost Bosni i Hercegovini rezultatom 25:22.

Koškarkašice su imale podršku s tribina sarajevske Skenderije

Drugu četvrtinu naše košarkašice nastavile su dobrom igrom iz prve dionice, a pet minuta prije odlaska na odmor imale su vodstvo rezultatom 36:31. Do odlaska na poluvrijeme Zmajice su povisile prednost na 51:34 i mirno ušle u drugo poluvrijeme susreta.

Izabranice Gorana Loje i u trećoj četvrtini su bile bolje od svojih protivnica, a po isteku 30. minute imale su prednost od 19 poena razlike rezultatom 68:49.

Posljednju dionicu Bosna i Hercegovina je zadržala svoju prednost nad Crnom Gorom i na kraju ostvarila veoma bitnu pobjedu u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo. Konačan rezultat glasio je 83:68.

Najefikasnija košarkašica u našim redovima bila je Marica Gajić koja je postigla 17 poena, dok je kod gostiju najefikasnija bila Glory Johnson sa 25 poena.

(Sport1/MiruhBosne)

Previous Rasim Kovačević, čovjek koji je preživio boravak u 18 logora
Next Bosna i Hercegovina večeras igra prijateljski meč sa Španijom

You might also like

SPORT

Lukavčanin Hamza Čajić odbranio titulu prvaka Evrope u karateu!

U Limasolu na Kipru održava se Evropsko prvenstvo za kadete i junioru u karateu na kojem Lukavčanin Hamza Čajić, član KBS “ORKKA” Lukavac, brani titulu prvaka Evrope koju je osvojio

SPORT

Kvalifikacije za EP: Pobjeda gostiju u Mejdanu nakon uzbudljive završnice

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u dvorani Mejdan u Tuzli u meču 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine poslije uzbudljive završnice poražena od selekcije Grčke rezultatom 65:70, javlja

SPORT

Teniski kompleks u visočkom parku „Ravne 2“

Pripreme za otvorenje Regionalnog teniskog centra u parku „Ravne 2“ u Visokom u završnoj su fazi, a danas je terene zajedno sa dr. Semirom Osmanagićem obišao i gradonačelnik Visokog Mirza