Sejfo Šehović osvojio dvije zlatne medalje i oborio svjetski rekord na takmičenju u Sloveniji

Sejfo Šehović osvojio dvije zlatne medalje i oborio svjetski rekord na takmičenju u Sloveniji

 

Proteklog vikenda održano je takmičenje u Ivanćna Gorica kod Ljubljane u powerliftingu i deadliftu, a bosanskohercegovački predstavnik Sejfo Šehović zabilježio je još jedan uspješan nastup – izvještava Face.

Šehović je osvojio dvije zlatne medalje i pehar za relativno prvo mjesto, te je oborio svjetski rekord u deadliftu, podigavši 240 kg u GPC federaciji.

Dvije zlatne medalje je odvojio i u powerliftingu i deadliftu u kategoriji do 75 kg. Sa svojih 73 kilograma podigao je 240 kg.

 

Previous Zagreb: Na otkrivanju spomenika vikao "Tuđman zločinac" pa fizički napadnut
Next Održan 6. Forum službi zapošljavanja: Podržano pokretanje više od 100 biznisa

You might also like

SPORT

Dostojno obilježiti 30. godišnjicu bugarskog priznavanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković susrela se 15. novembra 2021. godine u Briselu sa ministrom vanjskih poslova Republike Bugarske Svetlanom Stoevim.

SPORT

Prije tri godine: Gol Bosne i Hercegovine na Maracani i suze Ivice Osima

Sjećate li se 15. juna 2014. godine? Tog dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvi susret na Svjetskom prvenstvu. Igrali smo protiv moćne Argentine te, i pored dobre

SPORT

Bosanski rukometaši pred duel sa Njemačkom: Zalaganjem i borbenošću do plasmana na EP

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine ove sedmice čekaju dva veoma teška duela. Prvi sa Njemačkom u četvrtak u Bugojnu, a zatim