Prlić: Dragi susjedi, fokusirajte se na svoje probleme, a Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru

Prlić: Dragi susjedi, fokusirajte se na svoje probleme, a Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru

 

Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u hrvatskom Saboru.

„Hrvatska vlast, ako nastavi ovakvom pogubnom politikom za svoje građane koji masovno odlaze, uskoro će morati donositi rezoluciju u Saboru o Irskoj i Njemačkoj i petljati se unutrašnje odnose i uređenje.

Ukoliko se vlasti u Hrvatskoj vode svojim antidemokratskim i antieuropskim rezolucijama, onda bi trebali zabraniti glasanje za više od 300.000 hrvatskih građana, koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati u Republici Hrvatskoj, a imaju uticaja na izbor predsjednika Republike Hrvatske.

Osnovno ljudsko pravo da bira i bude biran i rezolucije koje negiraju to pravo svakom građaninu BiH su anticivilizacijske.

Dakle, dragi susjedi, fokusirajte se na rješavanje nagomilanih problema u privredi, stepenu sloboda i sigurnosti, lošeg kurikularnog sistema u obrazovanju, katastrofalnog stanja u zdravstvu, ministara koji su u očitim sukobima interesa…,a ostavite Bosnu i Hercegovinu na miru“, navodi se u izjavi.

Previous Svjetsko prvenstvo u Kini: Bosanski plivači 17. na svijetu
Next Sarajevo: Cvijet Srebrenice na fasadi „Olomanke“ u znak sjećanja na genocid

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sutra godišnjica masakra na Markalama: Sjećanje na ubistvo 68 nevinih Sarajlija

Polaganje cvijeća, učenjem Fatihe ili na neki drugi prigodan način građani Sarajeva i brojne delegacije sutra će odati počasti i prisjetiti se 68 Sarajlija koje su izgubile život u masakru

NAŠI DANI

Konaković Dodiku nudi ruku spasa: Još uvijek imaju partnere

OHR je danas donio Odluku kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Istom se poništavaju odluke entitetske skupštine manjeg BH entiteta u vezi nepoštivanja

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

  Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima. U srdačnom