Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

 

Proizvodni asortimani jedne od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija za proizvodnju sredstava za održavanje higijene, ali i sredstava za ličnu higijenu, iz dana u dan postaju bogatiji.

Praćenjem trendova kompanija EZ d.o.o. je početkom 2019. godine na tržište lansirala novi šampon Ella sa dodatkom argana koji je veoma tražen kada je u pitanju potreba potrošača u svijetu.

Argan je u posljednje vrijeme postao jako popularan, a riječ je o plodu drveta argana (lat. Argania spinosa) koje raste u jugozapadnom Maroku i koje stanovnici ovog područja nazivaju drvom života. Ulje koje se dobija cijeđenjem argana sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline, vitamin E, minerale i karotenoide. Kada je kosa u pitanju argan pomaže da se kosa lakše raščešljava i daje joj poseban sjaj, te smanjuje ispucale vrhove. Kosa će biti zaštićena od vjetra, sunca, loših materija koje su tokom zime aktivne u smogu, te joj dati i zaštitu kada je u pitanju sušenje kose različitim uređajima. Također šampon sa arganovim uljem produžava trajnost boje na farbanoj kosi, poručuju tehnolozi iz ove kompanije.

“Kada su noviteti u kompaniji EZ u pitanju, pogotovo u odjelu koji je namijenjen ličnoj njezi, naši teholozi se trude da prate svjetske trendove i u skladu sa istim, razvijaju nove proizvode. Baš kao što smo nedavno predstavili prvi bh. šampon sa češnjakom, sada na tržište lansiramo Ella šampon sa arganovim uljem, a sve u cilju kako bismo našim potrošačima ponudili najkvalitetniji proizvod koji će pomoći da njihova kosa bude posve očuvana i zdrava”, izjavila je Lejla Šuman, Marketing & Product manager u kompaniji EZ d.o.o..

Bitno je istaći je ova kompanija posjeduje i vlastite proizvodne pogone za proizvodnju plastične ambalaže, tako da Ella kao i drugi proizvodi ove kompanije od razvoja, sirovine, ambalaže, kao i sam proizvod, apsolutno nose etiketu 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini.

 

Izvor: Poslovne Novine

Previous Olimpijski paviljon info turističkog centra KS uskoro na Bjelašnici
Next Ovaj akademik upoznao je Kanađane sa dešavanjima u Bosni

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Počeo sajam Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u Bosni i Hercegovini

  Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ počeo je danas na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. Cilj sajma je afirmacija

Ekonomija/Biznis

Vernisa Rejhan: Zbog posla se iz Švedske doselila u Bosnu

Kada sam prijateljima i svima onima koji bolje poznaju prilike u Bosni rekla da sam, ipak, odlučila prihvatiti poslovnu ponudu i doseliti se u Sarajevo, većina mi je ukazivala na

Ekonomija/Biznis

Bihać – Gotov projekat uređenja aerodroma “Golubići”, investicija vrijedna 26 mil KM (FOTO)

  Gradska uprava Bihaća nedavno je federalnom premijeru Fadilu Novaliću predstavila projekat uređenja aerodroma “Golubići”, kako bi se on mogao osposobiti za civilne letove. S obizorm na to da je