U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma

U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma

 

U pogonu tjestenina prehrambene industrije „Klas“ iz Sarajeva, u srebreničkom naselju Klisa nedavno je počela proizvodnja tradicionalnog bosanskohercegovačkog proizvoda rahat lokuma.

U procesu proizvodnje rahat lokuma u Srebrenici zaposleno je deset osoba.

Sedin Hasanović, voditelj programa proizvodnje, kaže da je u procesu proizvodnje zaposleno deset osoba, te da se svaki dan proizvede 400 kilograma rahat lokuma.

”Trenutno je uposlenih deset osoba. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još zaposleno. Mi ovdje proizvodimo tri vrste rahat lokuma i to sa okusom ruže, oraha i miks. Zadovoljni smo poslom. Uposleni vrijedno rade. Sretni smo da imamo priliku da radimo. Proces proizvodnje je na najvišem nivou, jer rade vrijedni mladi ljudi kojima je cilj da žive i rade u Srebrenici, a opremljeni smo savremenom opremom. Svi uposleni su prošli obuku prije nego što smo počeli raditi”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Hasanović.

Lejla Suljić istakla je da je sretna da što je dobila priliku da radi i zarađuje za svoju porodicu.

”Majka sam troje djece. Sretna sam da mogu da radim i od svog rada školujem svoju djecu. Mi smo ovdje dobar kolektiv, dobar tim koji se odlično slaže, i zaista nije teško raditi. Pored toga imamo i odlične uslove za rad. Sretni dolazimo na posao, a lijepo je čuti i znati da se jedan od najboljih bosanskohercegovačkih proizvoda koji je nezamjenjiv u našim kućama proizvodi baš u Srebrenici, i da smo mi dio te priče”, kazala je Suljić.

Ademir Avdić je, takođe, uposlenik Klasovog pogona u Srebrenici. I ovaj mladić kaže da mu je drago da je dobio priliku da radi.

”Sretan sam naravno. Uslovi su dobri. Mi radimo, dobro se slažemo, i rezultati se vide. To je ono najbitnije, da smo svi zadovoljni”, poručio je Avdić.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, rekao je da otvaranjem radnih mjesta žele pomoći Srebreničanima i Podrinjcima.

Previous Priča o Isa-begu Ishakoviću, osnivaču Sarajeva
Next 'Neće on(a) niđe' - Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Novi uspjesi namjenske industrije – proizvedena prva bosanska puška i pištolj!

Kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine proizvela je prije pola godine prototip prve domaće puške, saznaje Dnevni avaz, prenosi BiznisInfo. List ne navodi ime kompanije navodeći da se ono, zbog

MADE IN BOSNIA-387

Investicije iz dijaspore: U Prijedoru otvorena hladnjača kapaciteta do 200 tona

U Prijedoru je danas svečano puštena u rad nova hladnjača kapaciteta od 150 do 200 tona, u okviru novog preduzeća “Agroplus”, čiji su vlasnici Enisa Larsson i njen suprug Kristen,

MADE IN BOSNIA-387

Bosnaplod 85% svojih proizvoda izvozi u EU, prilika za rast i na halal tržištu

Global halal industrija je prilika za domaće kompanije, a rastom potražnje za halal proizvodima, posebno kao imputima mlječne, pekarske i kandiditorske industrije, Bosnaplod vidi svoj rast i na halal tržištu