Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

SARAJEVO: U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ odžana je svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH.

Ceremonija je obilježena postrojavanjem policijskih ešalona, taktičko-pokaznim vježbama, te predajom raporta Aljoši Čampari, federalnom ministru unutrašnjih poslova.

Minutom šutnje odata je počast stradalim policajcima, nakon čega su uslijedila obraćanja zvanica.

Na svečanosti su uručene i prigodne nagrade:
Policijska medalja za hrabrost posthumno je dodijeljena Mahiru Begiću, ubijenom pripadniku FUP-a, a zlatna policijska značka je dodijeljena Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
Povodom Dana policije u FBiH zahvalnica za uspješnu saradnju uručena je i Općini Novi Grad Sarajevo i načelniku Semiru Efendiću.

-Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je danas da se u Republici Srpskoj odustalo do formiranja rezervnog sastava policije pod pritiskom javnosti i međunarodne zajednice.

Previous Niče prva plantaža kestena u USK
Next IT inženjer nakon odlaska u Njemačku i pola godine rada, vratio se u Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Vučić: Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi

Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je otpravnika poslova u ambasadu Srbije u Ljubljani . Razlog su izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića protiv Slovenije nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu,

NAŠI DANI

Evropska liga: FK Sarajevo u dresovima sa crnom trakom oko ruke

  FK Sarajevo će u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu gostovati kod armenskog Banantsa Izabranici Husrefa Musemića će na ovom duelu igrati u dresovima sa crnom trakom oko ruke

NAŠI DANI

Hasić pušten iz pritvora u Bijeljini: ‘Nadam se da će se golgota koju živim od 1996. godine napokon okončati’

Srebreničanin Nedžad Hasić, nakon 7 mjeseci, jutros je napustio pritvor Okružnog suda u Bijeljini. Trenutno je na putu od Bijeljine prema Tuzli u pratnji supruge i kćerke.  “Pušten sam uz