Najbolji svjetski skakači danas na Starom mostu – Gledajte direktan prenos iz Mostara

Najbolji svjetski skakači danas na Starom mostu – Gledajte direktan prenos iz Mostara

Sve je spremno za još jedan cliff diving spektakl u gradu u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, na šestoj, pretposljednjoj stanici sezone 2019. godine, saopštili su organizatori.

U Mostaru bi vrlo lako mogle pasti i odluke o titulama, no ono što je izvjesno jeste da gledaoce očekuje uzbudljivo takmičenje i atraktivni skokovi koji izazivaju oduševljenje i nevjericu.

Održane su jučer prve dvije serije takmičarskih skokova, nakon kojih vodeće pozicije zauzimaju Australka Rhiannan Iffland u ženskoj i Meksikanac Jonathan Paredes u konkurenciji muškaraca.

Iffland je opravdala epitet favorita i najavila da bi konačno mogla do pobjede na Starom mostu, što je jedno od rijetkih postignuća koja nedostaju trostrukoj šampionki i najuspješnijoj takmičarki u historiji prvenstva. Drugo i treće mjesto trenutno zauzimaju Genevieve Bradley (SAD) i Jessica Macaulay (Velika Britanija).

Kod muškaraca vodi Paredes, koji se nada reprizi takmičenja 2015. kada je na Starom mostu upisao svoju prvu pobjedu. U stopu ga slijedi Rumun Constantin Popovici, na kojem višemjesečna pauza zbog povrede nije ostavila traga, te je pokazao da njegovi sjajni rezultati s početka sezone nisu slučajni. Treći je Andy Jones (SAD), dok je glavni favorit Gary Hunt (Velika Britanija) trenutno na nezavidnoj desetoj poziciji.

006_rbcd19_prva_runda_photo_sulejman_omerbasic.jpg

Plato ispod Starog mosta jučer je bio odlično popunjen, no prava navala se očekuje danas. Stoga, organizatori gledaocima savjetuje raniji dolazak, kako bi zauzeli što bolje pozicije za praćenje takmičenja.

Stari most će u periodu od 12.30 do 15.30 biti zatvoren za prelazak. Ulaz na takmičenje je slobodan, a gostima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku. 

Takmičenje možete pratiti i preko YouTube servisa od 14:30.

Previous Sarajevom i SFF-om oduševljeni brojni turisti iz cijelog svijeta: ”Ovo je lijep grad i zemlja”
Next Svjedok postojanja jake države Bosne: Povelja Kulina bana uskoro dostupna u digitalnoj verziji

You might also like

SPORT

Sa startnim brojem 46, Muzaferija zauzela 16. mjesto u superveleslalomu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija u nedjelju je u Crans Montani, u Švicarskoj, u superveleslalomu osvojila 16. mjesto u trci Svjetskog kupa. Nakon što je jučer u disciplini spust osvojila

SPORT

Novi Grad: Otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”

Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo i 43. godišnjicu njenog formiranja svečano je otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku sa pratećim sadržajima. Stavljanje u funkciju

SPORT

Lejla Tanović prvakinja Balkana u brdskom biciklizmu

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla Tanović je Balkanska prvakinja 2016 u elite kategoriji! Današnja utrka u Crnoj Gori je bila i UCI C2 utrka te je Lejla postavila dva nova rekorda.