Grad Goražde obezbjeđuje stan za Safeta Hurića i njegovu sestru i brata

Grad Goražde obezbjeđuje stan za Safeta Hurića i njegovu sestru i brata

Dvadesetjednogodišnji Safet Hurić prije nekoliko mjeseci, nakon smrti majke, postao je staratelj svojoj devetogodišnjoj sestri Džejlani i trinaestogodišnjem bratu Adnanu.

Safet trenutno radi u Tvornici alata Goražde, Džejlana je učenica četvrtog razreda OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija”, a Adnan učenik osmog razreda OŠ ”Husein ef. Đozo”.

Kako bi im pružio podršku, te razgovarao o njihovim potrebam gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je u Maloj sali Gradske uprave organizovao prijem za Safeta i njegovu sestru i brata.

Na sastanku je razgovarano o riješavanju stambenog pitanja, njihovim potrebama, gdje je naglašeno da će dobiti stan u zgradi koja će se uskoro početi graditi. Do tada će imati privremeno stambeno riješenje, a Grad Goražde će na čelu sa Gradonačelnikom biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći Safetu i njegovoj sestri i bratu.

Da će se porodica Hurić stambeno zbrinuti naglasio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović – ”Prije dvije godine porodica Hurić je bodovana i dobit će novi stan u zgradi koja će se graditi u Rasadniku. Sredstva su već odavno obezbjeđena, međutim čekala se procedura. Sada je to završeno, javni poziv je raspisan i grade se dvije zgrade, a porodica Hurić će biti smještena u prvoj zgradi, jer su oni dobili najveći broj bodova. Drago mi je da je i Centar za socijalni rad izašao u susret i da su ovoj porodici dodjelili stan na desnoj obali. Ima i dobrih ljudi, donatora, privrednih subjekata, tako da će oni tu biti smješeteni do useljenja u novu zgradu.”

O podršci u izjavi za medije govorio je Safet Hurić – ”Znači mi mnogo podrška institucija i naroda. Mnogi su mi pomogli nakon što je ova priča izašla u medije, a nastala je slučajno kada sam se ja zaposlio onda je World Wision želio da snimi tu priču i onda se ona raširila u medijima. Pružena nam je prilika da se iselimo iz kolektivnog centra koji nije uslovan za život, i obezbjeidli su nam privremeni stan, a onda ako Bog da će biti i stalno.”

Centar za socijalni rad BPK Goražde obezbijedio je privremeni smještaj za što je istakla danas stručna saradnica Edina Tabaković – ”Centar za socijalni rad je već duži preiod uključen u rad sa porodicom Hurić, a posebno nakon smrti majke Melvedine. Posredovali smo i u zapošljavanju Safeta Hurića. Oni su trenutno smješteni u kolektivnom centru Balkan, ali u skorije vrijeme, nakon adaptacije dobit će privremeno stambeno riješenje, do trajnog stambenog zbrinjavanja u zgradi koja će se graditi posredstvom Grada Goražda.”

Previous Promovisana knjiga Divoševo evanđelje Lejle Nakaš
Next Grad Živinice planira izgraditi Naučno tehnološki park

You might also like

NAŠI DANI

Po 500 KM za 48 porodica koje su u ovoj godini dobile blizance, treće, četvrto i svako naredno dijete

U Općini Novi Grad upriličen je prijem i uručenje rješenja za dodjelu simbolične pomoći od po 500 KM za 48 porodica koje su u ovoj godini dobile blizance, treće, četvrto

ŽIVOT

Safet Alić voli svoj grad: U Srebrenicu uložio dva miliona KM, planira se vratiti u rodno mjesto

Safet Alić je ponosni Srebreničanin. Živi u Švicarskoj i voli svoj rodni grad. Ljubav i privrženost ovom podrinjskom gradiću svakodnevno pokazuje i potvrđuje. I to konkretno. Investicijama. Iako živi u vjerovatno

ŽIVOT

Konjic nudi više – privlači mlade doktore i sa Tuzlanskog kantona

33-godišnji Faruk Aganović, ljekar opšte prakse je rodni Lukavac u Tuzlanskom kantonu zamijenio Hercegovinom i zaposlenjem u Domu zdravlja Konjic. “Više je tu razloga. Među ostalim, pored posla, tu su