Grad Goražde obezbjeđuje stan za Safeta Hurića i njegovu sestru i brata

Grad Goražde obezbjeđuje stan za Safeta Hurića i njegovu sestru i brata

Dvadesetjednogodišnji Safet Hurić prije nekoliko mjeseci, nakon smrti majke, postao je staratelj svojoj devetogodišnjoj sestri Džejlani i trinaestogodišnjem bratu Adnanu.

Safet trenutno radi u Tvornici alata Goražde, Džejlana je učenica četvrtog razreda OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija”, a Adnan učenik osmog razreda OŠ ”Husein ef. Đozo”.

Kako bi im pružio podršku, te razgovarao o njihovim potrebam gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je u Maloj sali Gradske uprave organizovao prijem za Safeta i njegovu sestru i brata.

Na sastanku je razgovarano o riješavanju stambenog pitanja, njihovim potrebama, gdje je naglašeno da će dobiti stan u zgradi koja će se uskoro početi graditi. Do tada će imati privremeno stambeno riješenje, a Grad Goražde će na čelu sa Gradonačelnikom biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći Safetu i njegovoj sestri i bratu.

Da će se porodica Hurić stambeno zbrinuti naglasio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović – ”Prije dvije godine porodica Hurić je bodovana i dobit će novi stan u zgradi koja će se graditi u Rasadniku. Sredstva su već odavno obezbjeđena, međutim čekala se procedura. Sada je to završeno, javni poziv je raspisan i grade se dvije zgrade, a porodica Hurić će biti smještena u prvoj zgradi, jer su oni dobili najveći broj bodova. Drago mi je da je i Centar za socijalni rad izašao u susret i da su ovoj porodici dodjelili stan na desnoj obali. Ima i dobrih ljudi, donatora, privrednih subjekata, tako da će oni tu biti smješeteni do useljenja u novu zgradu.”

O podršci u izjavi za medije govorio je Safet Hurić – ”Znači mi mnogo podrška institucija i naroda. Mnogi su mi pomogli nakon što je ova priča izašla u medije, a nastala je slučajno kada sam se ja zaposlio onda je World Wision želio da snimi tu priču i onda se ona raširila u medijima. Pružena nam je prilika da se iselimo iz kolektivnog centra koji nije uslovan za život, i obezbjeidli su nam privremeni stan, a onda ako Bog da će biti i stalno.”

Centar za socijalni rad BPK Goražde obezbijedio je privremeni smještaj za što je istakla danas stručna saradnica Edina Tabaković – ”Centar za socijalni rad je već duži preiod uključen u rad sa porodicom Hurić, a posebno nakon smrti majke Melvedine. Posredovali smo i u zapošljavanju Safeta Hurića. Oni su trenutno smješteni u kolektivnom centru Balkan, ali u skorije vrijeme, nakon adaptacije dobit će privremeno stambeno riješenje, do trajnog stambenog zbrinjavanja u zgradi koja će se graditi posredstvom Grada Goražda.”

Previous Promovisana knjiga Divoševo evanđelje Lejle Nakaš
Next Grad Živinice planira izgraditi Naučno tehnološki park

You might also like

BLOG

Jolie za CNN: Zašto je Hatidža bila posebna

  Poznata američka glumica i rediteljica Angelija Jolie objavila je autorski tekst na portalu CNN-a povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice udruženja “Majke Srebrenice”, prenosi N1. “Hatidžu Mehmedović upoznala sam prije

ŽIVOT

Uskoro nastava za djecu izbjeglica i migranata: Stranci sa svojim sudbinama dolaze i odlaze. Ostajemo mi i slika o nama

  Djeca izbjeglica i migranata iz kampova Sedra i Bira uskoro će u školske klupe sa svojim vršnjacima u Bihaću. Nakon što su se u rješavanje problema, izazvanog negodovanjem nekolicine

ŽIVOT

Sve više mladih i uspješnih Bosanaca vraća se u domovinu (VIDEO)

  Entuzijazam prema poslu i pionirska otkrića na polju nanotehnologije čine Suzanu Gotovac-Atlagić osobom koja je mogla pronaći mjesto na univerzitetima širom svijeta ili u Japanu, gdje je počela naučnu