Tokić: Primitivna i sramotna borba za fotelje u KS mora prestati

Tokić: Primitivna i sramotna borba za fotelje u KS mora prestati

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom političke situacije u KS koja može proizvesti potpunu blokadu svih funkcija ovog nivoa državne vlasti, dao je sljedeću izjavu za javnost:


“Političke stranke SDA, SDP, SBB, DF i NS te novoregistrovane frakcije ovih stranaka i tzv. nezavisni zastupnici su u proteklih šesnaest godina kontinuirano obnašali strukture i vlasti i opozicije u glavnom gradu države BiH. Međusobno su koalirale i zajedno djelovale u svim mogućim kombinacijama kao vlast a da u tom periodu ukupna ekonomska i socijalna situacija se drastično pogoršavala uz vidljivo jačanje korupcije i privilegija vladajućih oligarhija.

Tako je stanje u obrazovanju drastično pogoršavano, funkcionisanje komunalnih preduzeća svedeno na efekte ispod svih minimuma potreba glavnog grada BiH i njenih građana a grad Sarajevo sa najboljim prirodnim pretpostavkama za opskrbu pitke vode niti ima dovoljno vode niti je ona pitka. Sarajevo se svakodnevno guši u loše regulisanom saobraćaju sa nedovoljno novoizgrađenih saobračajnica a stepen zagađenosti kroz neregulisane deponije smeća i zatrovani zrak dovode Sarajevo do ranga najzagađenijeg i po ljudsko zdravlje najopasnijeg glavnog grada u svijetu za življenje. Stepen kriminaliteta je kontinuirano u porastu, Sarajevo je sa prodatih preko 5.000 kg godišnje najjačih droga (kokain i heroin) i po tranzitu enormno velikih količina droge postalo prepoznatljivo mjesto narko kartela u svijetu. U Sarajevu broj nerazjašnjenih ubistava građana pa i policajaca se permanentno povećava. Iz ovog grada u kome se u državnu upravu i javna preduzeća mogu zaposliti samo stranački poslušnici navedenih političkih stranaka uz hiljade sumnjivo dobijenih diploma o stručnim, akademskim i naučnim znanjima, pravi, istinski obrazovani stručni kadrovi svih doba starosti odlaze u inostranstvo a posebno mladi.


U takvoj opštoj situaciji, građani sedmicama svjedoče o najvulgarnijoj borbi za opstanak na vlasti bivših i sadašnjih SDA-ovaca, SDP-ovaca i drugih političkih bahatih, umišljenih političkih nosilaca funkcija. U toj borbi koriste se najprimitivniji oblici samovlašća, iscrpljujućih uličnih svađa do krađe pečata, fizički zauzimanje stolica što prije da ovi drugi ne bi mogli sjesti pri tome se ne preza istupima u javnosti kako se sve to čini u interesu građana ili čak “vitalni nacionalnih interesa” cjelokupnih naroda.


Bošnjački pokret imajući u vidu ukupnu navedenu situaciju u KS poziva izabrane predstavnike da se uozbilje i riješe navedene blokade poštujući Ustav BiH i evropske standarde ili raspišu vanredne izbore u glavnom gradu države BiH kako bi se izbjegla dalja šteta po građane ali i glavni grad BiH. U protivnomno Bošnjački pokret će inicirati proteste protiv otuđene zakonodavne i izvršne vlasti KS od građana.”.

Previous Bosanski kulturni centar Gračanica osniva Spomen-sobu 1992.-1995.
Next Kapetanova kula u Bihaću

You might also like

OTPOR BOSNE

Sarajevo: Obilježen Dan pobjede na brdu Žuč

Na platou Golog brda na Žuči danas je obilježen Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo – 8. juni i 27. godišnjica bitke za Žuč. Uz prisustvo nekoliko hiljada građana, porodica

NAŠI DANI

Mahmutbegović: Nedopustiva upotreba policijske sile protiv građana Mostara

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović oštro je osudila jutrošnju upotrebu specijalnih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv građana Mostara prilikom deblokiranja deponije “Uborak“. “Zahtijevamo da se provede

NAŠI DANI

Džaferović: Nema demilitarizacije Bosne i Hercegovine u situaciji kada se naši susjedi naoružavaju

  Nema demilitarizacije Bosne i Hercegovine u situaciji kada se naši susjedi naoružavaju, poručio je danas između ostalog član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, javlja Anadolu Agency (AA). “Nema