Biznis centar Jelah-Tešanj okuplja 225 članica i bilježi godišnji bruto promet od dvije milijarde maraka

Biznis centar Jelah-Tešanj okuplja 225 članica i bilježi godišnji bruto promet od dvije milijarde maraka

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona posjetila je Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj. Razgovarano je o subvencijama i projektima podrške privrednom sektoru, ali i o realizaciji Zakona o porezu na dobit. 

Uz više infrastrukturnih i projekata usmjerenih na poboljšanje poslovnog ambijenta, privrednici iz Tešnja su insistirali da vlast bude efikasniji servis privredi, ali i da se poradi na pravičnijoj primjeni pojedinih zakonskih rješenja koja direktno utiču na poslovanje i reinvestiranje.

“Razgovarali smo o realizaciji poreza na dobit s obzirom na to da je u 2019. godini općina Tešanj, odnosno privredni subjekti, po osnovu poreza na dobit izdvojili oko deset miliona KM i po tome je broj jedan u kantonu”, ističe Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika
Biznis centar Jelah-Tešanj.

Iako su u Tešnju tradicionalno najzastupljeniji sektor automobilske i metalske industrije, u posljednje vrijeme sve je jači prehrambeni, ali i sektor tekstila, kože i obuće, koji, uprkos činjenici da je riječ o niskoakumulativnoj grani, bilježi sve bolje rezultate.

Adem Handžić direktor je jedne tekstilne kompanije iz Tešnja: “Ja bih je uporedio sa metalskom undustrijom. Ja sam optimista i po pitanju tekstila i samih kupaca i posla. Mi smo sebi osigurali za narednih pet godina i posao i kapacitete i kupca”.

“Svjedoci ste da smo mi definisali određene prioritete kroz 27 mjera podrške razvoju poljoprivrede, paralelno, kroz mjere podrške razvoju privrede u dijelu konkurentnosti, jer trenutno nam je najvažnije da ojačamo privredne subjekte i da ulažemo u razvoj poslovnih zona”, poručuje premijer ZDK-a Mirza Ganić.

Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj okuplja 225 članica i bilježi godišnji bruto promet od dvije milijarde maraka. Jedan od osnovnih ciljeva jeste i organizacija 16. sajma privrede, koji već ima državni, a sve više i regionalni značaj – javlja FTV.

Previous Njemačka: Održano predavanje o povratku iz dijaspore u Bosnu i Hercegovinu
Next Obnova olimpijskih objekata: Investicija koja bi se sigurno isplatila

You might also like

NAŠI LJUDI

Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

Šekib Avdagić ponovo je izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore (ITO), javlja AA. Avdagić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je na izborima održanim u ITO-u ponovno izabran za predsjednika Upravnog

Ekonomija/Biznis

„Ljutko“: U tri godine, od balkonskog uzgoja do tri tone sosova

  „Žutko“, „Merak“, „Mangup“ i „Bandit“ samo su neki od 11 sosova poizvedenih u Tuzli pod zajedničkim brendom „Ljutko“. Jedinstveni na tržištu Bosne i Hercegovine osvojili su ljubitelje ljutih začina

MADE IN BOSNIA-387

Maslinovo ulje iz naše zemlje ocijenjeno najboljim na Festivalu maslina u Zagrebu

U subotu i nedjelju, 4. i 5. februara 2017. na Zagrebačkom velesajmu je održan 2. Festival maslina u Zagrebu 2017. – Na ocjenjivanju ulja ove su godine učestvovala 163 uzorka