Tim KBZ-a uspješno porodio ženu pozitivnu na kakoronavirus

Tim KBZ-a uspješno porodio ženu pozitivnu na kakoronavirus

Tim ljekara i osoblja KBZ kojeg su predvodili ljekari dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović uspješno je obavio prvi porod operativnim zahvatom tzv. “carskim rezom”, porodivši 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja, koja je bila hospitalizirana, jer je bila pozitivna na Covid-1 koronavirus, piše Zenicablog.

Maglajka se osjeća dobro, rodila je dječaka, teškog 3.550 grama.

Podsjećamo, u Zeničko-dobojskom kantonu je prva identificirana osoba pozitivna na Covid-19 u Federaciji, ali je i obavljen prvi operativni hirurški zahvat uopće nad osobom osoba koja je imala Covid-19, koja je morala biti operisana zbog primarne bolesti. Dvostruki hirurški zahvat je također proveden uspješno, a pacijent, također iz Maglaja, se nekoliko dana kasnije oporavio i napustio bolnicu.

Ljekari i medicinsko osoblje u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali i drugim zdravstvenim ustanovama u ZDK, potpuno je spremno dočekalo ovu situaciju, pa su pripremljeni i osigurani dvostruki protokoli, tehnika i aparatura, pa se operacije i slični zahvati potpuno sigurno i odvojeno obavljaju za Covid-19 pozitivne pacijente.

Previous Bosna i Hercegovina je država koja nijednog trenutka nije bila bez testova
Next Više od 30 miliona nezaposlenih Amerikanaca u šest sedmica

You might also like

NAŠI DANI

Vukosavlje – primjer političke nezrelosti probosanskih partija i bošnjačkog naroda

Vukosavlje i Srebrenica bile su jedine dvije općine u RS gdje su do sada Bošnjaci bili načelnici. U Vukosavlju je dosadašnji načelnik i kandidat SDA-SBB Elvir Hadžiomerović za samo 22

NAŠI DANI

Florence Hartmann posjetila Savez logoraša Bosne i Hercegovine

Povod njenog dolaska je želja da se zahvali žrtvama agresije u Bosni i Hercegovini koje su stale u njenu zaštitu prilikom nedavnog hapšenja… Florence Hartmann, bivša portparolka i savjetnica za

NAŠI DANI

Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

  Na šehidskom mezarju Kovači, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH jutros je počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.