Delegacija MO i OS Bosne i Hercegovine prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači

Delegacija MO i OS Bosne i Hercegovine prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prisustvovala obilježavanja Dana šehida na mezarju Kovači, u ponedjeljak, 25. maja 2020. godine u Sarajevu.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodili su delegaciju koja je prisustvovala obilježavanju Dana šehida.

Povodom Dana šehida, veliki broj građana, imama i predstavnika Islamske zajednice u BiH na čelu sa zamjenikom resu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevakovićem, okupio se na Kovačima uz predstavnike javnog i političkog života. Obilježavanju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Učenjem Fatihe, Jasina i polaganjem cvijeća i vijenaca odata je počast šehidima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Dan šehida se po takvimu Islamske zajednice u BiH obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama.

Nakon polaganja cvijeća, na mezaru prvog predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, vojni imami proučili su suru Jasin, a vjerski dio programa je završen dovom, koju je proučio zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković.

Previous Stećci, Gvozno (Treskavica)
Next Resorni ministar u Kantonu 10: Zašto nikom nije stalo da naplatimo 15 miliona KM za korištenje voda Buškog jezera?

You might also like

NAŠI DANI

Inicijative: Nedopustivo da djeca u školama ne uče o opsadi Sarajeva i genocidu nad Bošnjacima

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom činjenice da u nastavnim planovima i programima osnovnih i srednjih škola nema ni riječi o genocidu nad Bošnjacima 1992-1995., opsadi Sarajeva i

NAŠI DANI

Muriz Memić pozvao građane da podrže proteste ministra Dragana Mektića

Otac ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića pozvao je građane da podrže ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji traži mirne proteste ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i

MADE IN BOSNIA-387

Zaštitni viziri iz Goražda olakšavaju rad zdravstvenim radnicima u zemlji i regiji

U vrijeme kada je zbog pandemije sve veći nedostatak medicinske opreme, mnoge firme usmjeravaju svoju proizvodnju u taj sektor. U naporima da se što brže proizvede što je moguće veći