‘Korona nabavke’ u Rs: Zarada 90 hiljada KM po respiratoru; šator-bolnica od 5 mil. šleperom odvučena ispred ovaca

‘Korona nabavke’ u Rs: Zarada 90 hiljada KM po respiratoru; šator-bolnica od 5 mil. šleperom odvučena ispred ovaca

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković, gostujući u emisiji “Puls” BN TV, otkrio je večeras nove kriminalne radnje vlasti tokom virusa korona, navodeći da je jedna privatna firma kupila i uvezla 50 respiratora po cijeni od 56 hiljada maraka, a te iste Fondu zdravstva Republike srpske je prodala po 146 hiljada KM po komadu.

“Ovim je Republika srpska oštećena za oko četiri miliona KM”, rekao je Stranivuković, naglašavajući da je razlika u cijeni završila u privatnim džepovima vlastodržaca i njihovih miljenika.

On je odbio da otkrije koja je privatna firma to uvezla, navodeći da i taj entitet ima svoju aferu “Respiratori”.

“O tome će biti više riječi narednih dana”, rekao je Stanivuković.

– Nakon potpunog debakla i fijaska nabavke polovnog šatora zvanog pokretna bolnica, poništavanja štetnog ugovora, vrijednog skoro pet miliona maraka, u toku je uklanjanje velike vladine bruke i sramote , javlja BN.

– Šator je natovaren na dva šlepera, a dio nesuđene bolnice malo su oštetile životinje, piše na svom blogu narodni poslanik Nebojša Vukanović.

– Umjesto da Radovan Višković i resorni ministar Šeranić podnesu ostavke i prihvate odgovornost, oni su danas iz osvete po nalogu Milorada Dodika smijenili Lejlu Rešić, ministricu uprave i lokalne samouprave, jer je njen mentor Marko Pavić izbacio SNSD iz skupštinske većine u Prijedoru.

Mala bara, puno krokodila, napisao je Vukanović na svom blogu.

Previous Batonova ploča - svjedok slobodarske i slavne historije našeg naroda
Next Izložba “Zagrljaji” Safeta Zeca u Historijskom muzeju BiH do 15. juna

You might also like

NAŠI DANI

Švedska ministrica Aida Hadžialić započela zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini

Ministrica obrazovanja Švedske Aida Hadžialić stigla je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, a jutros se sastala sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Sastanak su održale i delegacije Vijeća

NAŠI DANI

Općina Ilidža: Telefonske dopune po 15 KM za 650 migranata

Načelnik Općine  Ilidže prof.dr. Senaid Memić 31. januara podijelio je telefonske dopune u iznosu po 15 KM za ukupno 650 migranata koji borave u migrantskom centru u Blažuju. Na ideju

NAŠI DANI

U Mostaru oslikan mural za žrtve genocida u Srebrenici

  U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, jučer je u Mostaru, među brojnim aktivnostima, u organizaciji Udruženja građana “Sinovi Mahale” oslikan veliki mural za žrtve genocida u Srebrenici