Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović, u razgovoru za Face televiziju, dao je svoje viđenje politike Evropske unije prema Bosni i Hercegovini.

Bajrović otvoreno govori kako EU u svom članstvu ne želi većinski muslimanske zemlje – Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Kosovo i Tursku.

-Nije do tebe kako se vidiš (u vjerskom smislu), do njega je kako te on vidi. Evropa te tako vidi. I to je bilo tako u ratu, i to je tako danas – objašnjava Bajrović.

Macron je razbio iluzije da taj dio Evrope može ući u EU. U negativnom kontekstu naveo je i politiku Njemačke i A. Merkel, te podsjetio na njeno prisustvo na HDZ političkom skupu.

-Evropa hoće da idu radnici. Da idu doktori. Da idu ljudi koji mogu doprinijeti ekonomiji. Ali neće države. Ona njih neće kao politička tijela, kao države koje mogu odlučivati..

To recimo nije slučaj s Amerikancima, nije slučaj čak ni s Englezima.

Podsjetio je i na činjenicu da u EU živi oko 40 miliona muslimana, ali da niko od postojanje te organizacije nije dobio priliku unutar institucija EU.

Govorio je i u ustupcima EU prema Dodiku, Srbiji, Hrvatskoj..

Previous Sevdisanje na Baščaršiji (Video)
Next Na svojoj zemlji od pamtivjeka! Genetička struktura ostataka sa nekropole kod Tarčina odgovara našoj

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu

  Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana na današnji dan prije 26 godina, od jedinica Teritorijalne obrane Bosne i Hercegovine i organizovanih dobrovoljaca. Centralna manifestacija obilježavanja za Tuzlanski

NAŠI DANI

Nikolaidis Dodiku: da se ne začudi ako opet bude bombardovanje kao što je bilo ovo koje su baš ovih dana oplakivali

Književnik i publicista Andrej Nikolaidis komentarisao je izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica o čemu je govorio u intervjuu za Espreso.rs. “Ovo je prvorazredan skandal.

NAŠI DANI

Dr. Lagumdžija u Seulu – “Presude Karadžiću i Mladiću su upozoravajuća slika budućnosti svakoga ko pokrene ratnu zločinačku avanturu”

  Obraćajući se na završnom skupu Svjetskog Mirovnog Samita u Seulu (WARP) pred oko 50.000 aktivista, dr Zlatko Lagumdžija, na bazi savremenih bosanskohercegovačkih iskustava  je govorio o neophodnosti i načinima prevencije