Nakon 17 godina u Americi, Mirela se s porodicom vratila kući: Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni

Nakon 17 godina u Americi, Mirela se s porodicom vratila kući: Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni

Priča o povratku u domovinu iz daleke Amerike.

Piše Mirela Redžić

-Davne 2000. godine, moji roditelji su odlučili da počnu ispočetka sa nadom za tim boljim životom daleko od naše Bosne i Hercegovine. Spakovali smo kofere ne znajući šta nas čeka u dalekoj Americi.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je srebrenik.jpg

Ostvarilo se mnogo toga sa radom i trudom. Vječno ću im biti zahvalna na svemu što su mi omogućili.
Međutim, sve se promijenilo kada smo suprug i ja osnovali našu malu porodicu.

Shvatili smo da naša djeca nikada neće imati ni pola djetinjstva kao što smo mi imali. Nostalgija nas je vukla, i tako nakon mojih 17 godina provedenih u USA, mi smo se vratili kući.

Mnogi su se čudili i nisu mogli vjerovati da smo se odlučili na tako nešto. To nešto je najbolja stvar koju smo ikada uradili. Radi te nostalgije za životom kojeg se mi sjećamo kao djeca, spakovali smo kofere i vratili se kući iz daleke Amerike.

Nakon 3 godine ovdje, samo mogu reći da bih voljela da svi osjete tu sreću i toplinu što mi osjećamo. Kada čujemo da naša djeca koja su provela više godina u USA nego u Bosni govore da se nikada ne bi vratili i da imaju najbolje djetinjstvo, tad shvatamo da smo uradili nešto najljepše za njih što nema cijenu.


Uživamo u svim ljepotama naše zemlje i pokušavamo i ostalima to dočarati, da bi se i oni možda odlučili za taj isti korak. Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni i Hercegovini!

-A da je ova porodica zaljubljena u svoju zemlju i da znaju uživati, pokazuju nam i sljedeće fotografije…

(MiruhBosne)

Previous Otac ubijenog Hamze Kurtovića: Njemačko državljanstvo za druge nema vrijednost
Next "Odbrana BiH-Igman 2020": Na Igmanu je slomljena kičma agresije na Bosnu i Hercegovinu

You might also like

ŽIVOT

Priča bosanskog doktora koji se iz Njemačke vratio u domovinu (VIDEO)

‘Ko će popraviti Bosnu i Hercegovinu…? Neće doći Kanađani pa da nam izgrade Bosnu.’ -Evo ti svo bogatstvo ovoga svijeta samo da ja vidim onaj svoj perivoj gdje sam rođen

ŽIVOT

Sa Aladžom u Foču dolazi bolje vrijeme

Prvi namaz u zvanično otvorenoj Aladža džamiji klanjale su hiljade vjernika iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine kojima ni stotine pređenih kilometara nisu predstavljali problem. Sedamdestdvogodišnja Zulfija Kolić na otvaranje

BH RAZGLEDNICA

Prokoško jezero postaje sve veća bosanskohercegovačka turistička atrakcija

  Smješteno na planini Vranici, nedaleko od Fojnice Prokoško jezero izrasta u sve veću turističku atrakciju za ljubitelje svježeg zraka i prirode, javlja Anadolu Agency (AA). Male drvene kuće utkane