Nakon 17 godina u Americi, Mirela se s porodicom vratila kući: Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni

Nakon 17 godina u Americi, Mirela se s porodicom vratila kući: Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni

Priča o povratku u domovinu iz daleke Amerike.

Piše Mirela Redžić

-Davne 2000. godine, moji roditelji su odlučili da počnu ispočetka sa nadom za tim boljim životom daleko od naše Bosne i Hercegovine. Spakovali smo kofere ne znajući šta nas čeka u dalekoj Americi.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je srebrenik.jpg

Ostvarilo se mnogo toga sa radom i trudom. Vječno ću im biti zahvalna na svemu što su mi omogućili.
Međutim, sve se promijenilo kada smo suprug i ja osnovali našu malu porodicu.

Shvatili smo da naša djeca nikada neće imati ni pola djetinjstva kao što smo mi imali. Nostalgija nas je vukla, i tako nakon mojih 17 godina provedenih u USA, mi smo se vratili kući.

Mnogi su se čudili i nisu mogli vjerovati da smo se odlučili na tako nešto. To nešto je najbolja stvar koju smo ikada uradili. Radi te nostalgije za životom kojeg se mi sjećamo kao djeca, spakovali smo kofere i vratili se kući iz daleke Amerike.

Nakon 3 godine ovdje, samo mogu reći da bih voljela da svi osjete tu sreću i toplinu što mi osjećamo. Kada čujemo da naša djeca koja su provela više godina u USA nego u Bosni govore da se nikada ne bi vratili i da imaju najbolje djetinjstvo, tad shvatamo da smo uradili nešto najljepše za njih što nema cijenu.


Uživamo u svim ljepotama naše zemlje i pokušavamo i ostalima to dočarati, da bi se i oni možda odlučili za taj isti korak. Nigdje cvijeće ne miriše kao u našoj Bosni i Hercegovini!

-A da je ova porodica zaljubljena u svoju zemlju i da znaju uživati, pokazuju nam i sljedeće fotografije…

(MiruhBosne)

Previous Otac ubijenog Hamze Kurtovića: Njemačko državljanstvo za druge nema vrijednost
Next "Odbrana BiH-Igman 2020": Na Igmanu je slomljena kičma agresije na Bosnu i Hercegovinu

You might also like

ŽIVOT

Priča Mirsade Burić – iz logora na Olimpijadu

Mirsada danas živi u Santa Barbari, malom gradiću na pacifičkoj obali Kalifornije. Iz Arizone se, kaže, preselila prije tri godine kako bi njena dvadesetogodišnja kćerka Rebeka i osmanaestogodišnji sin Amor

BAŠTINA

Spomenici Bosne i Hercegovine predstavljeni u 3D tehnologiji

Najbolji opis glavnog lika ove priče možemo  uvidjeti kroz poznatu izreku:”Ne pitajte se šta država može učiniti za vas, već šta vi možete učiniti za svoju zemlju”. Selmir Mujagić iz

ŽIVOT

Naida i Neira Čaušević: Naš dolazak u Bosnu je korak naprijed

  Sestre Naida i Neira Čaušević rođene su devedesetih godina u blizini Štokholma, na švedskim fakultetima završile su marketing, odnosno informatiku. Prije pola godine ostavile su svoj dom, porodicu i