Poruka iz Crne Gore: Ne damo državu! Nećemo se dati ravnogorskoj fukari

Poruka iz Crne Gore: Ne damo državu! Nećemo se dati ravnogorskoj fukari

Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore održan je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici, javljaju CG mediji.

Prema procjeni policije na trgu je bilo oko 50.000 građana! Oni su skandirali “ustala je Crna Gora, država se branit mora”, “ne damo državu”, “da je vječna Crna Gora”.

„Braćo moja, pozvao sam vas na ovaj skup da vas upoznam sa situacijom, pa Vas sad pozivam da odlučite – hoćemo li dozvoliti novim Besarabićima i Vukanovićima da ponovo pale i žare po Lovćenu kao i 1918. ili ćemo se tome oduprijeti?

Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka”, poručio je Predrag Vušurović.

“Mnogo je nas kojim ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Jedina partija koja nas je okupila je Crna Gora. Pod ovim orlovima zlatnim ne može biti ni žica, ni crnih ptica, ni Srebrenica”, istakao je Vušurović.

Amina Brahić iz Pljevalja podsjetila je na prijetnje kojima su Bošnjaci ovih dana izloženi u tom gradu.

“Jedina ptica koja ovih dana leti nad Crnom Gorom je slobodarski soko”, istakla je ona.

Zato poručuje da će svako ko pokuša da naruši temelje slobodne, evropske, nezavisne Crne Gore, naići na crnogorsku mladost.

“Državi, Evropi i svijetu šaljemo poruku – da je vječna Crna Gora”, poručila je ona.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

“Ne osporavamo ničiju pobjedu. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali naši đedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću”, poručio je on.

Skup je završen intoniranjem crnogorske himne.

Previous Ustala je Crna Gora: U Podgorici veliki patriotski skup CRNOGORSKI ODGOVOR!
Next Jama Tihotina u Krajini: Masovna grobnica dubine preko 80 metara za 53 ubijena Bošnjaka

You might also like

NAŠI DANI

Protesti u Kozarcu: Autoput – DA, preko naših imanja – NE!

Mještani Kozarca ponovo protestuju zbog sporne trase budućeg autoputa Banja Luka – Prijedor. Ovaj autoput bi trebalo da prođe navedenim mjestom u kojem žive povratnici Bošnjaci. Mještani smatraju da skraćenje

NAŠI DANI

Mladi ljudi Memorijalnog centra u Srebrenici: Naša obaveza je da budemo glas žrtava

Subota je u Memorijalnom centru Srebrenica, a timovi koji rade na realizaciji nekoliko važnih istraživačkih projekata su u redovnom kontaktu. Pored dobro poznatih lica Amre Begić Fazlić, Hasana Hasanovića i

NAŠI DANI

Gospodar finansija: Više od 3 milijarde KM državnog novca u Čovićevim rukama!

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović upravljat će finansijama Federacije BiH preko ministrice Jelke Miličević, a finansijama na nivou države preko svog ministra Vjekoslava Bevande. Praktično, Čović će godišnje kontrolirati više