U Ivanici niču luksuzne vile, a planira se i gradnja turističkog naselja

U Ivanici niču luksuzne vile, a planira se i gradnja turističkog naselja

U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom “Carski do” koje će činiti vile, bungalovi i apartmani.

Ovo je u razgovoru za Trebinjelive kazao biznismen Jovica Božić, privrednik sa prebivalištem u Londonu, koji je u Ivanici između Dubrovnika i Trebinja izgradio luksuzne vile i apartmanski smještaj.
– Bozholidays u svom portfoliju trenutno raspolaže sa 20 luksuznih vila i jednim apartmanskim smještajem. Sastavni dio svake vile čini lijepo uređeno dvorište do detalja sa bazenom, tuševima i toaletom napolju, a većina imaju i jacuzzi. Osim toga tu je i posebna ostava za vešeraj, kazao je Božić.

Dodao je da sve vile imaju pogled na Župu dubrovačku i jadransku obalu, na plaže Kupari, Slano, Mlini, Plat i Cavtat.


– U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom “Carski do” koje će činiti vile, bungalovi i apartmani. Razlog broj jedan zašto neko treba da odsjedne u našoj vili je pogled kome niko ne može da odoli. Ivanica i naše vile imaju nešto Bogom dato, a to je da su jedino mjessto u BiH sa morem na dlanu i to nema cijenu! Drugi razlog su servis i briga koji pružamo gostima, istakao je Božić.

Kazao je kako svoje naselje naziva Dubrovnik Heights / Dubrovački visovi jer se nalazi iznad Dubrovnika, “a kada dobijemo vodu i asfalt sa pratećom infrastrukturom možemo ličiti i na Beverli Hils i na tome se radi”.

Ako se izuzme ova godinu, posljednjih deset godina najbrojniji gosti bili su Englezi, Irci i Skandinavci u aprilu i maju.

– To je uglavnom onaj zdrav sloj srednjeg staleža: doktori, advokati, profesori, razni menadžeri i ljudi sa profesionalnim titulama. Uglavnom, promovišemo porodični turizam, mada dolazi i dosta mladih, zaljubljenih, te mladenaca, koji požele da provedu medeni mjesec u Ivanici, precizirao je Božić.

Kaže da su cijene jeftinije od dubrovačkih a ugođaj je dosta bolji.

– U prethodnim godinama uspjevali smo da za nedjeljni boravak u četvorosobnoj vili za osam osoba u avgustu postignemo cijenu i preko 6.000 KM. Nama je Dubrovnik reper, ovo što mi nudimo u Hercegovini u Dubrovniku je i do tri puta skuplje i imaju veliku posjećenost. Naš hendikep je granica koju uvijek morate da pređete ako hoćete da se kupate u moru, a naša prednost je sto je Hercegovina mnogo jeftinija kada su u pitanju restorani, hrana je uz to kvalitetnija, a cijene i tri puta manje, dodao je – prenosi Indikator.

Previous Mali biznisi: Četrdeset novih radnih mjesta pokrenuto uz podršku Općine Novi Grad
Next VIJEĆNICA: Obilježavanje godišnjice rođenja Maka Dizdara

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Drijen, najčudnija biljka našeg podneblja

“Budi zdrav k’o drijen” davna je poslovica nastala od drijena, samonikle biljke i proizvoda od nje, čije se porijeklo veže za Sibir i ima potpuno zdrav plod. Priča o drijenu ili drenji(ni) ne može

BH RAZGLEDNICA

Kraljevske ptice – bijeli paunovi u dvorištu porodice Hajduković

Porodica Hajduković iz Lješeva kod Ilijaša gaji paunove već 20 godina, a trenutno ih imaju osam, četiri bijela i četiri šarena. Paunovi se smatraju najljepšim pticama, a odlikuje ih raskošni

BH RAZGLEDNICA

Konak u Zoviku kod Brčkog jedna od najstarijih građevina u Bosni i Hercegovini

Prema historijskim podacima, konak u Zoviku kod Brčkog izgrađen je 1563. godine i spada među najstarije građevine u Bosni i Hercegovini. Izgradio ga je neki od predaka Mehmeda Zaimovića, rođenog