U Ivanici niču luksuzne vile, a planira se i gradnja turističkog naselja

U Ivanici niču luksuzne vile, a planira se i gradnja turističkog naselja

U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom “Carski do” koje će činiti vile, bungalovi i apartmani.

Ovo je u razgovoru za Trebinjelive kazao biznismen Jovica Božić, privrednik sa prebivalištem u Londonu, koji je u Ivanici između Dubrovnika i Trebinja izgradio luksuzne vile i apartmanski smještaj.
– Bozholidays u svom portfoliju trenutno raspolaže sa 20 luksuznih vila i jednim apartmanskim smještajem. Sastavni dio svake vile čini lijepo uređeno dvorište do detalja sa bazenom, tuševima i toaletom napolju, a većina imaju i jacuzzi. Osim toga tu je i posebna ostava za vešeraj, kazao je Božić.

Dodao je da sve vile imaju pogled na Župu dubrovačku i jadransku obalu, na plaže Kupari, Slano, Mlini, Plat i Cavtat.


– U Ivanici ima puno luksuznih vila i svakog dana se grade nove. Mi smo u procesu planiranja izgradnje novog turističkog naselja pod nazivom “Carski do” koje će činiti vile, bungalovi i apartmani. Razlog broj jedan zašto neko treba da odsjedne u našoj vili je pogled kome niko ne može da odoli. Ivanica i naše vile imaju nešto Bogom dato, a to je da su jedino mjessto u BiH sa morem na dlanu i to nema cijenu! Drugi razlog su servis i briga koji pružamo gostima, istakao je Božić.

Kazao je kako svoje naselje naziva Dubrovnik Heights / Dubrovački visovi jer se nalazi iznad Dubrovnika, “a kada dobijemo vodu i asfalt sa pratećom infrastrukturom možemo ličiti i na Beverli Hils i na tome se radi”.

Ako se izuzme ova godinu, posljednjih deset godina najbrojniji gosti bili su Englezi, Irci i Skandinavci u aprilu i maju.

– To je uglavnom onaj zdrav sloj srednjeg staleža: doktori, advokati, profesori, razni menadžeri i ljudi sa profesionalnim titulama. Uglavnom, promovišemo porodični turizam, mada dolazi i dosta mladih, zaljubljenih, te mladenaca, koji požele da provedu medeni mjesec u Ivanici, precizirao je Božić.

Kaže da su cijene jeftinije od dubrovačkih a ugođaj je dosta bolji.

– U prethodnim godinama uspjevali smo da za nedjeljni boravak u četvorosobnoj vili za osam osoba u avgustu postignemo cijenu i preko 6.000 KM. Nama je Dubrovnik reper, ovo što mi nudimo u Hercegovini u Dubrovniku je i do tri puta skuplje i imaju veliku posjećenost. Naš hendikep je granica koju uvijek morate da pređete ako hoćete da se kupate u moru, a naša prednost je sto je Hercegovina mnogo jeftinija kada su u pitanju restorani, hrana je uz to kvalitetnija, a cijene i tri puta manje, dodao je – prenosi Indikator.

Previous Mali biznisi: Četrdeset novih radnih mjesta pokrenuto uz podršku Općine Novi Grad
Next VIJEĆNICA: Obilježavanje godišnjice rođenja Maka Dizdara

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U Bosanskoj Krupi održani tradicionalni 37. „Unski lađari“

U Bosanskoj Krupi je po trideset i sedmi put održana tradicionalna turističko-sportska manifestacija „Unski lađari“, utrka unskih lađa u kojoj su sudjelovali sportisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i iz svih

TURIZAM

Vožnja barkama u Blagaju na Bunici najbolja antistres terapija

Kenan Bjelić iz Malog Polja kod Blagaja prije šest godina po okončanju studija u Saudijskoj Arabiji odlučio je pokrenuti dotad neobičan biznis za ovaj kraj. Iako je stekao diplomu profesora,

BH RAZGLEDNICA

Kako su građani spasili Jezero Šićki Brod

Nakon 19 godina borbe građana Lukavca i Tuzle, gdje su od 2000. godine hodajući bukvalno od kuće do kuće, skupilli čak 4.000 potpisa, sa željom da se zaštiti jezero, danas