Bosanska bokserka Tara Bohatjuk osigurala medalju na Evropskom  juniorskom prvenstvu

Bosanska bokserka Tara Bohatjuk osigurala medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu

Mlada bosanskohercegovačka bokserka Tara Bohatjuk osigurala je bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu.

Bohatjuk, koja je članica Bokserskog kluba Novi Grad i bokserske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je u Budvi slavila protiv prvakinje Španije, a pobjedom u ovom meču osigurala je treće mjesto i bronzanu medalju. No, mlada i perspektivna bosanska bokserka ima priliku da se ipak, umjesto bronzom, okiti srebrom, a možda i zlatom.

U subotu je pred njom polufinalni meč gdje je čeka okršaj s Bojanom Gojković, aktuelnom evropskom prvakinjom.

Bohatjuk je u izjavi za AA kazala kako je sretna i zadovoljna svojim sinoćnjim nastupom.

“Želim da se zahvalim svom klubu Novi Grad, koji me podržava i prati u svakom koraku na evropskom prvenstvu. Borila sam se u meču protiv prvakinje Španije i zadovoljna sam svojim nastupom”, kazala je Bohatjuk.

Zahvalila je svojim trenerima i ostalima koji su joj bili podrška.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti mojim trenerima Jasminu Pešteku i Redžepu Haliloviću jer su mi pružili ovu priliku. Ništa ne bi bilo moguće bez ljubavi koja mi je pružena i bez povjerenja u moje trenere. Došla sam po pobjedu duboko svjesna da je najteže uzeti nekome ono za što tvrdi da je već njegovo”, poručila je Bohatjuk.

Iz Bokserskog kluba Novi Grad navode kako je ovo prva evropska medalja za klub, a ujedno i tek druga za BiH. Zadovoljni su činjenicom da su nakon 15 godina rada i učešća na 10 evropskih prvenstava uspjeli osvojiti medalju na ovako značajnom prvenstvu, što je, kako ističu, dokaz kvaliteta, upornosti i kontinuiteta.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi učestvuje pet reprezentativaca Bosne i Hercegovine, među kojima i Tara kao jedina članica BK Novi Grad.

Previous U Kantonu Sarajevo četvrti dan više oporavljenih od novozaraženih virusom korona
Next Novi Travnik: Zanimljive priče o ‘Kamenim svatovima’ i staroj džamiji (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Građanima Tuzle predstavljene operativne sposobnosti jedinica OSBiH (Video)

U povodu obilježavanja 14. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 5. pješadijska brigada Oružanih snaga BiH danas je na Trgu slobode u Tuzli upriličila je prezentaciju operativnih sposobnosti.

NAŠI DANI

Međugorje: poduzetnici ogorčeni ‘pompom’ oko virusa kažu da je i u ratu bilo više gostiju

Međugorje je poharala korona. Hercegovačko svetište Kraljice mira koje je u doba korizme vrvilo hodočasnicima sablasno je prazno. Puste su ulice, dućani, kafići i restorani. Prazna je i crkva svetog

NAŠI DANI

Poruka iz Crne Gore: Ne damo državu! Nećemo se dati ravnogorskoj fukari

Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore održan je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici, javljaju CG mediji. Prema procjeni policije na trgu je bilo oko 50.000