Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove godine preusmjeriti za nabavku vakcina

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove godine preusmjeriti za nabavku vakcina

Javni doček Nove godine u gradu Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom realizovala proteklih godina.

Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije.

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.

„Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine, svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera“, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima:

„Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija“, poručio je Skaka.

Grad Sarajevo će nastaviti, kao što je činio i do sada, da vodi aktivnosti u koordiniranom djelovanju institucija u borbi protiv ovog globalnog izazova.

Previous Obnovljen pješački most preko Miljacke na Otoci
Next Sestre kreativan hobi pretvorile u mali biznis (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Mi smo žilav narod, zahvaljujući naporima svih izašli smo iz epidemije i stojimo na nogama. Prvi put imamo suficit

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić bio je gost sinoćnjeg izdanja emisije “U fokusu” sa Zvonkom Komšićem na OBN televiziji. Na pitanje da li je mogao i pretpostaviti da

NAŠI DANI

Stockholm: Akademici i novinari traže oduzimanje Nobela za književnost; najavljen veliki protest

Novinari i akademici iz različitih zemalja svijeta u švedskom Stockholmu zatražili su da se austrijskom autoru Peteru Handkeu oduzme Nobelova nagrada za književnost zbog negiranja genocida, počinjenog u julu 1995.

NAŠI DANI

Rasprava pred ICJ-om: Postupci Izraela u Gazi potvrđuju njegovu genocidnu namjeru

Na raspravi pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) advokati koji zastupaju Južnu Afriku optužili su Izrael za genocid te naveli da “njegovi svjesni postupci protiv stanovnika Gaze dokazuju njegovu genocidnu namjeru”,