Baždarević: ‘Hadžibegić direktor, ja selektor Bosne i Hercegovine’

Baždarević: ‘Hadžibegić direktor, ja selektor Bosne i Hercegovine’

S nekadašnjeim selektorom nogometne reprezentacije Mehmeda Baždarevića kontaktirali smo pred sami trening Guingampa. Na klupu ovog francuskog drugoligaša Baždarević je došao krajem augusta prošle godine, piše federalna.ba.

“I dalje sam tu, mada smo bili dogovorili saradnju do decembra prošle godine. Borimo se za opstanak. Što je, tu je”, kaže Baždarević, koji je krajem prošle godine ponovo istakao kandidaturu za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine koju je vodio od 2014. do 2017. godine: 

“Istina je da sam preko svoga advokata konkurisao na mjesto selektora i želja mi je da nastavim tamo gdje sam stao. Jer, dok sam bio selektor, nekolicina novih igrača, kao što su Gojak i Krunić, zaigrali su za reprezentaciju, dobili šansu, a upravo oni će u narednom periodu biti okosnica našeg tima”.

Mehmed Baždarević je saglasan s mišljenjem svog kolege Faruka Hadžibegića da nekadašnji selektori Bosne i Hercegovine dobiju ponovo priliku da vode svoju domovinu.

“U pravu je Faruk – što ne bismo ponovo bili? Možemo i u tandemu – Hadžibegić direktor, ja selektor. U svakom slučaju sam za našeg domaćeg trenera, bio to Barbarez, Osim, Musemić…“.

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine je i dalje bez selektora. U javnosti se pojavila informacija da bi 15. januara 2021. godine trebao se ponovo sastati Izvršni odbor, ali zvanične potvrde sjednice još nema iz Nogometnog saveza BiH.

Previous Zarađuje u Njemačkoj, a u Bosni pravi lijepu fudbalsku priču
Next Fevzija Mostarac, autor djela koje podsjeća na 'Hiljadu i jednu noć'

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina bolja od Srbije: Reprezentacija u sjedećoj odbojci u četvrtfinalu EP-a

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Poreču. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u posljednjem meču grupne faze takmičenja danas su ubjedljivo nadigrali selekciju

SPORT

Zmajevi se pripremaju za utakmicu protiv Belgije

Imamo ambicija i očekivanja. Naša najveća nada je naše zajedništvo i igra i ponašanje kao u prethodnim utakmicama Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni

SPORT

Visočanka Elvedina Muzaferija: Motivirana sam za daljnji rad

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon uspjeha koji je postigla na prvoj utrci sezone u alpskoj kombinaciji  (utrke u slalomu i superveleslalomu) u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu kaže da je motivirana za daljnji rad.