Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavljena je u izlozima poslovnih prostora na Baščaršiji, u ulicama Ferhadija, Sarači i Zlatarska, te u Šalter sali Općine Stari Grad.

Riječ je o projektu kojeg već godinama Općina Stari Grad Sarajevo realizuje putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a u saradnji sa starogradskim osnovnim školama. Iz nadležne Službe ističu da je cilj projekta istaći vještine učenika iz likovne umjetnosti kao i pomoći im da se njihova djela javno pokažu.

Image

Narednih dana će svi građani, ali i posjetioci našeg grada u izlozima radnji u navedenim ulicama moći vidjeti 120 likovnih radova na temu: “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” čiji su autori učenici šest osnovnih škola sa područja općine Stari Grad i Zavoda ‘Mjedenica’. Radovi će biti izloženi do 05. marta, 2021. godine.

Image

Pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević istakla je važnost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Image

„Zahvaljujem se privrednim subjektima koji već godinama prihvataju učešće u ovom projektu. Znamo da se djeca zajedno s nastavnicima s radošću putem sekcija za likovnu kulturu uključuju u ovaj i slične projekte i mi smo im zaista zahvalni na tome“, kazala je Dizdarević.

Image

Veoma je važno djecu učiti od malih nogu značaju historijskih datuma Bosne i Hercegovine jer gajeći patriotizam razvija se nacionalna svijest i nacionalni identitet.

Previous Počeo memorijalni pohod ”Grebak - put života”
Next Film ‘Quo Vadis, Aida?’ mogao bi učiniti za bosanski genocid ono što što je ‘Schindlerova lista’ postigla za holokaust

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Izuzetno prirodno i kulturno blago na području općine Olovo

Prostor općine Olovo ima izuzetne potencijale i prirodna bogatstava – šume, rude, rijeke, termalni izvori, a čak 13 spomenika kulture sa područja općine uvršteno je na listu nacionalnih spomenika Bosne i

BH RAZGLEDNICA

Dobar rod, dobar komšiluk – u ovom bosanskom selu jedni drugima pripomažu u radu u polju

Složnost mještana sela Kute u Kupresu je rijetka pojava danas. Ovih dana u toku je akcija vađenja krompira koji su zasadili i svi koji imaju zasađen krompir se organizuju i

BH RAZGLEDNICA

U Krajini spašavali kaskadere holivudskog filma – Una pokazala svoju divljinu

Fotografije spašavanja kaskadera prilikom snimanja filma “Wild River 2” na Štrbačkom buku na Uni preplavile su društvene mreže. Autor je Vahid Ponjević koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom