Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavljena je u izlozima poslovnih prostora na Baščaršiji, u ulicama Ferhadija, Sarači i Zlatarska, te u Šalter sali Općine Stari Grad.

Riječ je o projektu kojeg već godinama Općina Stari Grad Sarajevo realizuje putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a u saradnji sa starogradskim osnovnim školama. Iz nadležne Službe ističu da je cilj projekta istaći vještine učenika iz likovne umjetnosti kao i pomoći im da se njihova djela javno pokažu.

Image

Narednih dana će svi građani, ali i posjetioci našeg grada u izlozima radnji u navedenim ulicama moći vidjeti 120 likovnih radova na temu: “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” čiji su autori učenici šest osnovnih škola sa područja općine Stari Grad i Zavoda ‘Mjedenica’. Radovi će biti izloženi do 05. marta, 2021. godine.

Image

Pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević istakla je važnost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Image

„Zahvaljujem se privrednim subjektima koji već godinama prihvataju učešće u ovom projektu. Znamo da se djeca zajedno s nastavnicima s radošću putem sekcija za likovnu kulturu uključuju u ovaj i slične projekte i mi smo im zaista zahvalni na tome“, kazala je Dizdarević.

Image

Veoma je važno djecu učiti od malih nogu značaju historijskih datuma Bosne i Hercegovine jer gajeći patriotizam razvija se nacionalna svijest i nacionalni identitet.

Previous Počeo memorijalni pohod ”Grebak - put života”
Next Film ‘Quo Vadis, Aida?’ mogao bi učiniti za bosanski genocid ono što što je ‘Schindlerova lista’ postigla za holokaust

You might also like

BH RAZGLEDNICA
BH RAZGLEDNICA

Za 1. maj toplije – temperature između 17 i 23, na jugu zemlje i do 25

Meteorolozi predviđaju da će sutra, 1. maja, biti toplije u odnosu na predhodne dane, s tim da u centralnim područjima Bosne i Hercegovine postoje uvjeti za pojavu kratkotrajnog pljuska. –

TURIZAM

Špilju Vjetrenicu prošle godine posjetilo 15 hiljada turista

Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, prošle godine posjetilo je oko 15 hiljada turista, što je za 1500 više u odnosu na pretprošlu godinu, izjavio je