U Krajini spašavali kaskadere holivudskog filma – Una pokazala svoju divljinu

U Krajini spašavali kaskadere holivudskog filma – Una pokazala svoju divljinu

Fotografije spašavanja kaskadera prilikom snimanja filma “Wild River 2” na Štrbačkom buku na Uni preplavile su društvene mreže.

Autor je Vahid Ponjević koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom u studiju VP Photo Cazin, a na svom profilu prvi ih je objavio Goran Gogo Piralić i uz njih je napisao:

– Ovaj lik u vodi je grom Adnan Rapid Kurtagić koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u tim extremnim situacijama i scenama, ali ovdje je obrnuto, gdje ih Rapko lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali. Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid.

Adnan Kurtagić je za Faktor ispričao kako se sve desilo.

– Zajedno sa još nekoliko prijatelja radio sam kao obezbjeđenje na snimanju holivudskog filma “Wild River 2”. Dan je bio sasvim normalan i snimanje je išlo po planu. Nije bilo nikakvih poteškoća. U jednom trenutku vidio sam da je slap zadržao kaskadere i morao sam reagirati da ne bi došlo do najgoreg. Nisam ništa razmišljao, skočio sam u vodu i obojicu kaskadera izvukao na obalu – kaže za Kurtagić.

Tridesettrogodišnji Adnan, kojeg prijatelji zovu Rapid, 1999. godine počeo je trenirati kajak na divljim vodama.

– Nakon kajaka počeo sam raditi kao skiper i već 18 godina sam skiper u Una RC Kiro Raftingu. To mi nije primarno zanimanje, jer sam upravnik proizvodnje u drvnoj industriji Sani Global iz Bihaća. Una je prelijepa, ali i veoma opasna rijeka. Kada su tu pravi skiperi i profesionalci, niko se ne mora bojati – kaže Kurtagić koji poziva sve ljubitelje prirode i rijeka da dođu na Unsku regatu koja se održava krajem mjeseca.

Film “Wild River 2” snima se u produkciji Universal Studiosa, a producent je Daniel Kresmery. Među glavnim glumcima trebali bi biti Adrien Brody, Leighton Meester i Taran Killam .

Previous Ispred kule Husein-kapetana Gradaščevića premijerno izvedena predstava 'Zemlja koja diše'
Next Tajna policija je 1993. došla po njega u Dubrovnik. Brutalno je ubijen u Dretelju

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Iftar u Bužimu: Tradicionalne sofre, bosanski ćilimi i prirodni ambijent (FOTO)

U Bužimu, tačnije džematu Varoška Rijeka u subotu je održan peti zajednički džematski iftar. Specifičnost i ono po čemu je Varoška Rijeka poznata mnogima je ljepotica među džamijama, koja svojim

BH RAZGLEDNICA

Foča: Pješčane piramide (Video)

Pješčane piramide pored puta Foča – Miljevina predstavljaju rijedak prirodni fenomen, kojeg iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. Lokalitet za koji se vežu i brojne narodne legende,

BH RAZGLEDNICA

Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma

Općina Konjic danas je na svečan način obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma. U tu čast na izletištu Vrtaljica svečano je podignuta zastava Bosne