U polufinalu Kupa! FK Klis iz Buturović Polja na putu ka Evropi

U polufinalu Kupa! FK Klis iz Buturović Polja na putu ka Evropi

Ekipa FK Klis iz Buturović Polja kod Konjica koja su se plasirala u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine uz Sarajevo, Borac i Tuzla City definitivno je sportsko iznenađenje, pogotovo što se nalaze na dva koraka do Evrope.

Ostvarili su historijski uspjeh uz trenera Nedima Kudru, koji je jedan od najmlađih trenera u regionu sa igračkom karijerom koju je gradio u Konjicu, GOŠK-u i Željezničaru i Veležu. Podatak koji još više fascinira je taj da u ovom timu nema niti jednog profesionalnog fudbalera, čime njihov uspjeh još više dobija na značaju. Ozbiljan, timski i uporan rad, doveli su ih do uspjeha.  

Tim povodom razgovarali smo sa trenerom ekipe Nedimom Kudrom, koji za FTV ističe da je tek danas svjestan uspjeha koji su ostvarili, budući da je dobio na stotine poziva i poruka podrške što im daje snagu da još jače i kvalitetnije rade u budućem periodu.

“Kad smo saznali protivnika u četvrtfinalu znao sam da nismo bez šansi,rekao sam da će prolaz odlučiti sitnice i da su šanse podjednake,ali nekako kako se utakmica bližila bio sam sve sigurniji u moju ekipu, znao sam da ćemo dati i više od maksimuma i da će naša prednost biti domaći teren. Detaljno smo analizirali ekipu Zvijezde, pripremili se odlično za utakmicu i odigrali jednu od najboljih utakmica otkako sam ja u FK Klis (šesta sezona, 4 kao igrač, 2 kao trener). Sve pohvale za moje igrače, a čestitao bih Zvijezdi na dobroj utakmici koja je bila fer i korektna”, kaže na početku razgovora za FTV Nedim Kudra.

Zanimao nas je rang fudbala u kojem igra ova ekipa  kakav je status igrača.

“Mi igramo u trećem rangu (Druga liga – Jug), imamo amaterske ugovore i 90 % igrača radi. Većina igrača je u Graewe Tadiv, kompaniji koja se bavi proizvodnjom šarafa. Nekako uskladimo sve obaveze i nađemo vremena i za trening. Mogu reći da smo se odlično fizički pripremili i da bi siguran sam bili ravnopravni i sa ekipama iz Prve lige Federacije”, dodaje Kudra.

Lični osjećaj trenera je nešto posebno. Kudra to ovako opisuje: 

“Osjećam se ponosno, mojim igračima kapa do poda, Oni su jučer pokazali kako se gine za svoj klub, pohvale i za našu upravu bez koje ovo sve ne bi bilo moguće. Hvala navijačima koji su uvijek tu i koji nas nose do ovakvih rezultata”, zaključuje on.

Dok svakodnevno gledamo u profesionalne igrače Premijer lige BiH i čekamo rezultate, igrači Fudbalskog kluba Klis iz Buturović Polja kod Konjica uskoro bi mogli nastupiti na glavnom evropskom takmičenJu. 

Novac očito ne mora biti glavni motiv, nego želja da Bosnu i Hercegovinu predstave u Evropi na najbolji mogući način.

Previous U Rožajama sahranjen Rafet Husović, dugogodišnji lider Bošnjaka u Crnoj Gori
Next U našu zemlju uskoro bi trebalo stići oko pola miliona vakcina

You might also like

SPORT

Svjetsko prvenstvo u džudu: Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju

  Bosanskohercegovačke džutistkinja Larisa Cerić osvajanjem bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, ostvarila je još jedan veliki uspjeh u bogatoj karijeri. Cerić je u kategoriji preko 78 kilograma u

SPORT

Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati

Legendarni Asim Ferhatović-Hase rođen je 24. januara 1933. godine u Sarajevu. Odrastao je na Kovačima, gdje je na obližnjem igralištu napravio svoje prve dodire sa fudbalskom loptom. Omladinskom pogonu Fudbalskog

SPORT

Pezer i Tuka 6. na Evropskom prvenstvu

  Bosanski atletičari Amel Tuka (800m) i bacač kugle Mesud Pezer na Evropskom atletskom dvoranskom prvenstvu izborili su finale u svojim disciplinama.  Na prvenstvu koje se održava u Glasgowu oba