Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH)

Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH)

Danas, 11.04.2021. godine se održavanju prijevremeni izbori za za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH).

Biračka mjesta su otvorena jutros u 07:00 a zatvaraju se večeras u 19.00 sati.

Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19:00 sati večeras.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine podsjeća izbornu administraciju u Travniku i Foči (FBiH) da je članom 17.1 Izbornog zakona BiH pored ostalog propisano da predstavnici međunarodnih posmatrača, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata mogu posmatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Član 17.2 Izbornog zakona BiH propisuje da posmatrači, u toku posmatranja izbornog procesa, neće ometati izborne aktivnosti i poštivat će tajnost glasanja.

Suprotno postupanje izbornih komisija i biračkih odbora je kršenje Izbornog zakona BiH.

Odziv birača do 11:00 sati na prijevremenim izborima za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 12:00 sati.   

Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) održavaju se u uslovima epidemije COVID-19 u skladu sa Instrukcijom o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uvjetima epidemije Covid-19 od 26. 06. 2020. godine i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa.

Previous Historijski rezultat za bosanski olimpijski taekwondo na EP za seniore
Next Vedad Mešanović na Forbesovoj listi '30 ispod 30'

You might also like

NAŠI DANI

Potočari: Klanjana dženaza za još 35 žrtava srebreničkog genocida

   U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je klanjana dženaza za 35 žrtava genocida koji se u julu 1995. godine dogodio u Srebrenici, “zaštićenoj zoni” Ujedinjenih naroda. Dženazu-namaz

NAŠI DANI

Sarajevo dobija ulicu “Generala Mehmeda Alagića”, A transverzala zvat će se “Michael Schumacher”

Današnjom odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, novoformirana ulica u naselju Nova Otoka, na području Općine Novi Grad, zvat će se ulica “Generala Mehmeda Alagića”, po istaknutom vojskovođi i heroju Armije Republike

NAŠI DANI

Ruski ambasador na informativnom razgovoru u MVP Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je, na njen poziv, u ponedjeljak obavila službeni razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini