SDA: Bahato bogati kladioničarski lobi ne smije biti iznad Parlamenta BiH i interesa građana

SDA: Bahato bogati kladioničarski lobi ne smije biti iznad Parlamenta BiH i interesa građana

-Reakcija Asocijacije priređivača igara na sreću, na inicijativu SDA o uvođenju PDV-a kladionicama, direktna je potvrda da tzv.“kladioničarski lobi“ misli da može biti iznad države. 

Pokušaj da se političkim strankama i zastupnicima u Parlamentu BiH koje su izabrali građani određuje šta je „dopustivo“ a šta nije, to jasno potvrđuje. Ne smije se dozvoliti da grupa bahato bogatih kladioničara bude iznad Parlamenta BiH, državnih institucija i iznad interesa građana. 

Način na koji je „kladioničarski lobi“ intonirao svoje saopćenje jasno ukazuje da u najvećoj mjeri upravo taj lobi finansijski stoji iza medijskog produciranja afera usmjerenih protiv SDA, upravo zbog našeg dugogodišnjeg insistiranja na adekvatnom oporezivanju. 

Jasno je da kladioničari u političkim krugovima imaju svoje lobiste, ali vjerujemo da je došlo vrijeme kada će izabrani predstavnici građana u Parlamentu BiH ispraviti nevjerovatnu anomaliju u Zakonu po kojoj se PDV plaća na dječiju hranu, lijekove, hljeb i mlijeko, na školski prirbor, ali se ne plaća na igre na sreću. 

Frapantan je podatak da su kladionice samo u Federaciji BiH za posljednjih pet godina ostvarile promet od oko osam milijardi KM, plativši za to tek simbolicne iznose kroz direktno oporezivanje.  

Raznim malverzacijama i korištenjem uticaja na političke stranke, bogati vlasnici kladionica su u tom periodu uskratili federalni budžet za iznos viši od 600 miliona KM.

Zbog toga će SDA nastaviti da inicira izmjene zakona i na drugim nivoima vlasti, kako bi kladionice konačno bile pravično oporezovane.

Previous Okončani protesti rudara: Ovo je početak borbe
Next Porodica Sibinčić uzgaja preko 300 vrsta različitog povrća

You might also like

NAŠI DANI

Lijanović: Rušitelji svih ustava Čović i Dodik nisu kompetentni davati prognoze

Sastanak Dragana Čovića i Milorada Dodika te njihove prognoze o daljem načinu (ne)funkcionisanja sistema u državi samo je još jedan u nizu njihovih populističkih pokušaja da stanovnike i javnost drže

NAŠI DANI

U Travniku obilježena 25. godišnjica savjetovanja komandanata Patriotske lige

Odavanjem počasti poginulim braniocima i okruglim stolom “Mehurići 1992. – 2017.”, u Travniku je danas obilježena 25. godišnjica Savjetovanja regionalnih komandanata Patriotske lige Republike Bosne i Hercegovine. Patriotska liga formirana

NAŠI DANI

Schmidt se sastao s američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu razgovarao je sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost SAD-a (Jake Sullivan) Izjava glasnogovornice NSC Emily Horne o sastanku savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana sa