Bosanski konzul u Stuttgartu: Među poginulima ili nestalim nema naših građana

Bosanski konzul u Stuttgartu: Među poginulima ili nestalim nema naših građana

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Stuttgartu Began Muhić obišao je danas bh. državljane pogođene u poplavama na području Njemačke.

U Koblenzu i Trieru, kazao je, užasavajuće su i zastrašujuće slike. Trenutno su ta područja izolovana. Vojska, policija, vatrogasci i volonteri učestvuju u raščišćavanju ulica.

“Još ima zgrada kojima je nemoguće prići zbog mulja, blata i vode. Nemaju električne energije, evakuišu ih helikopterima. Podaci o broju nastradalih se mijenjaju svaki sat”, kazao je naš generalni konzul i istakao da među poginulima ili nestalim nema građana Bosne i Hercegovine.

Muhić je opisao kako su čak i mali vodotoci, koji su u normalnim okolnostima duboki desetak centimetara, u 15 minuta narasli i nosili vozila, obarali drveća, rušili kuće.

Sve bosanskohercegovčke asocijacije, kazao je Muhić, uključile su se i zajedno prikupljaju humanitarnu pomoć. Sav novac će biti uplaćen u jedan fond, rekao je na kraju, i ravnomjerno raspoređen ugroženima.

Videoprilog FTV.

Previous Protest ispred češke ambasade: Romski aktivisti osudili rasizam i policijsku brutalnost prema Romima
Next Ahmed Husagić napušta politički angažman u Austriji - vraća se u Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Dobitnici ‘Večernjakovog pečata’ za osobe godine Michael Murphy, Christian Schmidt i Johann Sattler

Osobe 2022. godine u Bosni i Hercegovini u izboru „Večernjakovog pečata“ su trojica međunarodnih diplomata koji su se prometnuli u lobiste za BiH – američki veleposlanik Michael Murphy, visoki predstavnik

NAŠI DANI

Godišnjica formiranja 7. korpusa ARBiH

Na današnji dan, prije 27 godina u Travniku je formiran 7. Korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine. Veliki doprinos u formiranju, a i u samom djelovanju Sedmog korpusa dali su

NAŠI DANI

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću promovirana 20. klasa OS Bosne i Hercegovine

  Pripadnici 20. klase mladih vojnika danas su na prigodnoj svečanosti u Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga (OS) Bosne i Hercegovine (kasarna „Zaim Imamović“) u Pazariću položili svečanu zakletvu