Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Sutra (petak) u domu porodice Izetbegović očekuje se veselje.

Kćerka istaknutog državnog zvaničnika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i doktorice Sebije Izetbegović, Jasmina, odlazi u novi dom. Njen izabranik je, kako pišu domaći mediji, Ćamil Humačkić, biznismen rodom iz Stoca.

Navodno će vjerska ceremonija vjenčanja biti obavljena u sarajevskoj Begovoj džamiji, uz prisustvo reisa Husein ef. Kavazovića, kao i predsjednika Turske R. T. Erdogana. Svadbena proslava očekuje se u hotelu Europe.

Jasmina Izetbegović nije toliko eksponirana u javnosti. Mediji su navodili da je vlasnica marketinške agencije.

Budući mladenci

2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi kćerke turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan.

Turski predsjednik sutra dolazi u posjetu glavnom gradu naše države. U službenoj najavi navodi se da će Erdogan obići mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Predsjednik Turske bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Previous Konaković otišao Čoviću
Next Predsjednik Turske Erdogan doputovao u Sarajevo: Bosna i Hercegovina je ključna država na Balkanu

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu otvoren Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995

Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995, koji je pokrenut uz podršku Međunarodnog tribunala za ratne zločine (MKSJ) u Hagu, otvoren je u Sarajevu. U okviru Muzeja nalaze se arhiv

NAŠI DANI

Ministrica Turković: Biden u najtežim vremenima za Bosnu i Hercegovinu bio na strani istine i pravde

Sjedinjene Američke Države su u proteklim decenijama bez  sumnje bile i ostale uz Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od najvažnijih prijatelja naše zemlje. Svaka administracija je, od okončanja agresije snažno

NAŠI DANI

Obijest susjeda! Šovinistički komentari na račun Bosanaca

Ispod nekoliko Google recenzija restorana Val u Mimicama kod Omiša pojavili su se, u formi odgovora vlasnika, šovinistički antibosanski komentari. Za našu priču naročito je bitan odgovor ispisan na negativan