Memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović-Talijan”

Memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović-Talijan”

Devetnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” otvoren je u četvrtak u Sarajevu. Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju.

Član Organizacionog odbora ovog turnira Šerif Bečić na pres-konferenciji je istakao kako će tradicionalni sportski događaj ove godine okupiti oko 160 takmičara iz 17 zemalja.

Istovremeno, iskazao je zahvalnost svim partnerima i prijateljima koji su podržali organiziranje izuzetno značajnog Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

Na značaj ovog turnira ukazao je i član OO Adnan Pašić, podsjećajući kako se radi o nesvakidašnjem sportskom događaju, kojim se evociraju uspomene i njeguje sjećanje na ličnost i djelo Mustafe Hajrulahovića – Talijana, velikog čovjeka, generala Armije RBiH i prvog ratnog komandanta Prvog korpusa, koji se nesebično angažirao u odbrani najviših civilizacijskih vrijednosti.

Podsjetio je, također, kako je heroj odbrane države Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada Mustafa Hajrulahović bio zaljubljenik u sport i prvi predsjednik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljan“.

Član Organizacionog odbora bokserskog turnira dr. Aziz Kurtović kazao je kako je jedan od uvjeta za nastup takmičara, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, da moraju imati negativan test ili biti vakcinisani protiv Covida-19.

U osvrtu na zdravstveni bilten, izrazio je očekivanje da će biti ispoštovani svi važeći protokoli, odnosno epidemiološke mjere, te da će takmičenje proteći u najboljem redu i fer sportskoj atmosferi kakvu jedan takav događaj zaslužuje.

Kako je najavljeno, svečanoj ceremoniji otvaranja 19. međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, između ostalih, prisustvovat će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je ujedno i predsjedavajuća Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju, 26. septembra, s početkom u 13.00 sati. Na turniru će sudjelovati četiri takmičarske kategorije – juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” je uvršten u kalendar Evropske bokserske asocijacije s najvišim ‘A’ rejtingom.

Na inicijativu Udruženja bokserski klub „Zlatni ljiljan” Sarajevo, koja je jednoglasno prihvaćena u Skupštini Kantona Sarajevo, saobraćajnica u izgradnji (Prva transverzala) na potezu od raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa ulicom Braće Begić u čast Mustafe Hajrulahovića – Talijana, nosit će njegovo ime.

Borbe je mogući pratiti na kanalu bokserskog kluba Zlatni ljiljani.

https://www.youtube.com/channel/UCeHfCJcXUdo6hakVimWzpwg/videos

Previous Busovača: Učenici u Gornjoj Rovni dobili najsavremenije opremljenu školsku zgradu u državi
Next Obilježavanje godišnjice zločina u logoru Sušica - kroz ovaj logor je prošlo i bilo zatvoreno oko 8.000 osoba

You might also like

SPORT

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim

SPORT

Bosna i Hercegovina protiv Litvanije po zlato od 20:15 minuta!

Nakon sinoćnje drame i velike pobjede protiv Španije u polufinalu Europskog prvenstva, naši momci će večeras odmjeriti snage protiv domaćina Litvanije u finalu Europskog prvenstva. Ovaj meč počinje u 20:15

SPORT

U svlačionici Dinama zajedno vise zastave Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova

  Najveći adut ove ekipe je zajedništvo. Kada ih vidim kako treniraju, ne treba im trener”, rekao je Nenad Bjelica uoči najveće utakmice u svojoj karijeri. Bio je siguran da će