Visoki predstavnik Schmidt se sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenbergom

Visoki predstavnik Schmidt se sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenbergom

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas u Berlinu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i informirao ga o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na konferenciji koju je organiziralo Njemačko-atlantsko društvo.

Visoki predstavnik je upoznao generalnog sekretara NATO-a sa najnovijim izazovima u vezi sa institucionalnom funkcionalnošću Bosne i Hercegovine, sa naglaskom na Oružanim snagama BiH i odbrambenim strukturama – saopćeno je iz OHR-a.

Previous Premijer Novalić s predstavnicima Adriatic Metalsa o nastavku investicija
Next Sejdić odgovorio Ljubiću: Prestanite s obmanama

You might also like

NAŠI DANI

Donacija Grada Sarajeva za obnovu kuhinje Zavoda Pazarić (VIDEO)

Grad Sarajevo je donacijom od 10.000 konvertibilnih maraka pomogao obnovu kuhinje za Javnu ustanovu Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

SEHARA

Kakav je tvoj grad, kakva je tvoja država – Svako svoj svijet u sebi nosi

Pripovijeda se da je poznati arapski učenjak Hasan el Basri jedne prilike sjedio na kapiji Šama, a pored njega je čučao prosjak. U grad je ušao jedan putnik i upitao

NAŠI DANI

U turskom gradu Sorgun izgrađen “baščaršijski” sebilj

U gradu Sorgun u turskoj provinciji Yozgat izgrađen je sebilj poput onog na sarajevskoj Baščaršiji, koji predstavlja simbol osmanske ostavštine u Bosni i Hercegovini.  Sebilj u Sorgunu je izgrađen prilozima