Srebrenica: Defileom djece kroz grad obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Srebrenica: Defileom djece kroz grad obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Defileom djece kroz grad, prigodnim programom i puštanjem balona u bojama bosanskohercegovačke zastave u Srebrenici je obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U programu obilježavanja, koji je organizovan u saradnji sa bošnjačkim predstavnicima u lokalnoj vlasti, učestvovalo je više od stotinu djece iz Srebrenice.

Prethodno je Dan državnosti BiH obilježen polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti žrtvama genocida na mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Vijence na kamen temeljac mezarja, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici opštine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić, predstavnici samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz MFS EMMAUS, kao i građani.

Izvor: AA
Previous Bosanske granice među najstarijima u Evropi
Next Na Bobovcu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine: “Svi ljudi mogu i trebaju živjeti zajedno”

You might also like

BAŠTINA

Kraljevski grad Jajce na tragu starog sjaja (FOTO)

  Iz priče o prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine teško je izostaviti Jajce. Taj grad je neizostavna poveznica i s našom državnošću koja je prestala baš u Jajcu u 15.

BH RAZGLEDNICA

Proljeće na bosanskim planinama: Netaknuta priroda od sela Sinanovići do Crvenog kuka (Foto)

Bosanskohercegovačka sela i planine omiljena su destinacija velikog broja građana posebno tokom, za neke, najljepšeg godišnjeg doba – proljeća. Mnoge su planine u proljeće glavno odredište velikog broja građana koji

BH RAZGLEDNICA

Besplatan prijevoz na olimpijske planine

SARAJEVO – U četvrtak, 08.02.2024. godine Centrotrans poklanja besplatan prijevoz do Bjelašnice, Igmana i Jahorine. Povodom obilježavanja 40 godina od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, ponosni na činjenicu da