Pravni fakultet UNSA pobjednik simulacije suđenja u sudnicama Evropskog suda za ljudska prava

Pravni fakultet UNSA pobjednik simulacije suđenja u sudnicama Evropskog suda za ljudska prava

Takmičenje u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava je jedno od najprestižnijih takmičenja za pravne fakultete iz ljudskih prava u Evropi, a organizuje ga švedska nevladina organizacije Civil Rights Defenders

Evropski prvaci iz ljudskih prava‘ – tako je asistent Harun Išerić opisao uspjeh takmičarskog tima Pravnog fakulteta UNSA na međunarodnom takmičenju iz simulacije suđenja.

Nakon što su članice ekipe Pravnog fakulteta Univerziteta Sarajevo osvojile takmičenje na kojem je učestvovalo 12 pravnih fakulteta iz regije, ekipa Pravnog fakulteta je uzela učešće u velikom transevropskom finalu koje se ovih dana održalo u sudnicama Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Anesa Karaman, Lamija Dedagić, Emina Kukuljac, Delila Islamović, u finalu su se sučeljile s Pravnim fakultetom iz Kopenhagena koji je pobjednik regionalnog takmičenja pravnih fakulteta država Skandinavije.

Čestitamo bosanskim studenticima i njihovom timu.

Previous Obilježen Dan nauke u Federaciji Bosne i Hercegovine
Next Senator Grassley: Ja sam spreman na sve što mogu kako bih sačuvao mir i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru 649 diplomanata u 2018. godini

  U subotu, 9. 2. 2019. godine održana je Svečana promocija i dodjela diploma, u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. U 2018.

ŽIVOT

Uspješne priče o povratku i investicijama: Tim mladih inženjera vjeruje u uspjeh na domaćem tržištu

 Na vratima ureda nas dočekuje Nuđejm Pašić. Ovaj mladić stoji na čelu grupacije ”ODA Homes”, u sklopu koje se nalazi uspješna bosanskohercegovačka firma “BH Woodpecker”. Nakon završene Business akademije u

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Srednjoškolci u našoj zemlji pioniri inovacija

Zamislite učionice u kojima školske klupe nisu tek mjesto sjedenja, već prostor interaktivnog, dinamičkog i uzbudljivog učenja. Ovakva transformacija školskog okruženja dugo je bila plod mašte srednjoškolaca iz Općine Vogošća.