Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u svoje i u ime Vlade Federacije BiH čestitao je danas studenticama tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na osvojenom prvom mjestu na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Premijer je čestitku uputio dekanesi Pravnog fakulteta, profesorici Zinki Grbo. 

“Vama kao dekanesi Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, članicama tima Emini Kukuljac, Lamiji Dedagić, Anesi Karaman i Delili Islamović, kao i njihovom treneru asistentu Harunu Išeriću od srca čestitam, u svoje i u ime Vlade Federacije BiH, osvojeno prvo mjesto na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Članice tima su ponos svih nas i nada za bolju budućnost naših mladih. One pokazuju da su stečeno znanje i vještine nešto što ima nemjerljivu vrijednost. 

Molim Vas da im prenesete naše čestitke i poručite im da se ponosimo njima kao što se ponosimo i Pravnim fakultetom i Univerzitetom u Sarajevu.

Također Vas molim da čestitate i svojim kolegama na Pravnom fakultetu” – stoji u čestitki premijera Novalića. 

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pobjednik je i ranijeg regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz ljudskih prava. 

Previous Suze djece i roditelja na protestu u Sarajevu zbog pogibije 11-godišnjeg učenika, upućena poruka nadležnima
Next Komšić pozvao Tužilaštvo da hitno reaguje

You might also like

NAŠI LJUDI

Senad Galijašević alias Senna M: Napustio je estradu prije 12 godina, a sada i NASA kupuje njegove proizvode

Nakon što se oprostio od muzike Senna M je uplovio u biznis proizvodnje filmske i TV opreme, kao i robotike za kamere. Njegovi proizvodi su prisutni u svim zemljama svijeta,

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Zlatna medalja za bh. učenike: Izumom oduševili Indonežane (FOTO)

Uz pomoć profesora Armina Trešnje, nakon nekoliko mjeseci istraživanja, pristupili su izradi i za jedan mjesec uspjeli napraviti savršen dron koji im je na ovom prestižnom takmičenju donio pobjedu. Srednjoškolci

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Sarajevski Homework HUB: Okupljalište mladih koji promoviraju nauku i razmjenjuju iskustva

Mnogi studenti u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pa i šire, tokom studija nailaze na razne izazove. Jedan od njih je svakako mjesto na kojem će moći učiti, ali