Cazin gradi bazen – projekt vrijedan 5 miliona maraka

Cazin gradi bazen – projekt vrijedan 5 miliona maraka

Grad Cazin u narednoj godini počinje izgradnju gradskog bazena, zatvorenog tipa.

Riječ je o projektu vrijednom više od 5 miliona maraka, za koji su osigurana sredstva. Urađena je projektna dokumentacija a kako su nam kazali u Gradskoj upravi Cazina ovih dana priprema se odobrenje za građenje i tenderska dokumentacija, javlja rtvusk.

Bazen od 500 kvadratnih metara vodene površine spada u kategoriju malih olimpijskih bazena i dio je modernog sportsko-rekreacionog kompleksa površine 3.000 m2. Projekt se, prema riječlima Nermina Ogreševića gradonačenika Cazina, uklapa u višegodišnju dinamiku razvoja grada.

Cilj je da se ovakvim sadržajima Cazinjanima ali i ostalim građanima USK-a ponudi sve ono što imaju i razvijeniji gradovi u zemljama Zapadne Evrope.

Zanimiljivo je da već jedanaest godina uz podršku grada, Sportski savez Cazina u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture realizira besplatnu škola plivanja za djecu. Do danas je oko 1600 cazinskih mališana naučilo plivati a izgradnjom gradskog bazena otvaraju se i nove mogućnosti.

Previous Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Mašović u posjeti kompaniji bespilotnih letjelica Bayraktar
Next Završena rekonstrukcija velike dvorane Mejdana

You might also like

RIJEČ

KOŠARKA: Bosanac odveo Sloveniju do evropskog zlata! (VIDEO)

Slovenija je sinoć postala prvak Evrope u košarci. U finalnom meču odigranom u Istanbulu košarkaši Slovenije pobijedili su Srbiju (93:85) i došli do svoje prve medalje – i to najsjajnije.

SPORT

Odrastao je u Švedskoj, igra za Irak, ali Bosnu nosi u srcu

Ako bismo tražili zemlju s najviše sportista pod zastava drugih zemalja, sasvim sigurno bi u Evropi među vodećim po tome bila Bosna i Hercegovina. Danas ih prepoznajemo samo po imenima

SPORT

Odlična igra Zmajeva za bod u Strazburu

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine remizirali su večeras na stadionu La Meinau u Strazburu sa Francuskom 1:1 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Na prvu priliku čekalo se do