Poruke s protesta u Ženevi i Parizu: Svi smo spremni stati u odbranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine!

Poruke s protesta u Ženevi i Parizu: Svi smo spremni stati u odbranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine!

Stotine naših ljudi iz Švicarske i Francuske prisustvovalo je danas mirnom skupu podrške za Bosnu i Hercegovinu koji je održan u Ženevi.

Zastave Bosne i Hercegovine zavihorile su se u centru Ženeve i odjeknule poruke “Živjela Bosna i Hercegovina!”.

Na skupu su viđene i zastave Republike Bosne i Hercegovine, te cvijeće – ljiljani. Na transparentima su poručili da su “presude Evropskog suda za ljudska prava osnova za budućnost BiH” i “Ja sam za mir”.

“Osjetili smo svi zabrinutost naroda. Dok smo mi širili poruke mira i tražili od svih onih čija je odgovornost da garantuje mir u Bosni i Hercegovini, stizale su nam informacije o dešavanjima u Banjaluci. Zaista je strašno! Ali uprkos svemu, mi ipak poručujemo da smo svi spremni stati u obranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine. Iako poruke koje nam stižu iz Banjaluke zvuče strašno, ne bojimo se. Jer čvrsto vjerujemo u multietničku Bosnu i Hercegovinu i na podršku Evrope i svijeta kako bi izbjegli tragediju kao onu prije 30 godina”, kazale su Ajla Kuduz i Sedina Delić Tanović, organizatorice protesta, prenosi N1.

Pripremili su i peticiju koju će poslati generalnom sekretaru UN-a Antóniju Guterresu kojom zahtijevaju da se sankcioniše ponašanje Milorada Dodika, SNSD-a, njegovih partnera.

Danas je održan i skup podrške u Parizu, dok se masovni protesti bosanskih građana očekuju sutra u Belgiji, Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Italiji itd.

Mirni protest danas je održan i u bosanskoj prijestolnici…

Mirni protest građana ispred Ambasade Srbije u Sarajevu: “Srbija izaziva konflikte među narodima”

Previous Mirni protest građana ispred Ambasade Srbije u Sarajevu: "Srbija izaziva konflikte među narodima"
Next Protest ispred OHR-a: "Genocid ne smije biti osnova nove karte Evrope"

You might also like

NAŠI DANI

Muriz Memić pozvao građane da podrže proteste ministra Dragana Mektića

Otac ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića pozvao je građane da podrže ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koji traži mirne proteste ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i

DUHOVNOST

Hutba Reisu-l-uleme u Begovoj džamiji u Sarajevu

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović imamio je danas džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. MINA u cjelosti prenosi hutbu Reisu-l-uleme: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Milostivom, Svemilosnom.

NAŠI DANI

Pravnica Tatjana Savić: PRIMITE MOJE SAUČEŠĆE ZBOG SMRTI PRAVOSUĐA!

Dragi građani Bosne i Hercegovine, juče je umrlo pravosuđe. Već godinama ono pati od teške bolesti. Mnogi smo se nadali da ima lijeka, pokušavali smo raznim terapijama, ali smo bitku