Hoare: Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod

Hoare: Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod

Marko Attila Hoare, britanski historičar bivše Jugoslavije na Twitteru je nizom objava prokomentarisao aktuelni politički trenutak u našoj zemlji.

Dejtonski sistem je zatvor u kojem međunarodna zajednica drži bosanski narod, uskraćujući mu suverenitet koji pripada svakom slobodnom narodu. Predatorski susjedi Bosne, Hrvatska i Srbija, su upravnici zatvora. ‘Izborna reforma’ je pokušaj stezanja bosanskih lanaca – napisao je danas.

Uvijek nazivajte Bosnu i Hercegovinu skraćeno ‘Bosna’, jer to zaista nervira određene ljude koji bi trebali biti nervirani što je češće moguće, poručuje Hoare.

Devedesetih godina, kada je 1/3 Hrvatske okupirao velikosrpski agresor koji je masakrirao Hrvate i granatirao hrvatske gradove, pojedini Hrvati su na ovog agresora gledali kao na saveznika i uzora za uspostavljanje vlastitog entiteta tipa RS (HZHB) u BiH. Nikada ne oprosti ovim izdajnicima.

Na Republiku Srpsku – izgrađenu na krvi Hrvata koje je ubila – do danas gledaju i kao na model kojem treba težiti, i kao na saveznika protiv vlastite bosanske domovine. Teško je zamisliti kako neko može moralno potonuti niže od toga.

Projekt ‘Hrvatska Republika Herceg-Bosna’ mogao je uspjeti samo na pozadini genocidnog razaranja Bosne i genocidnog masakra Hrvata i Bošnjaka od strane velikosrpskog agresora. Bio je i ostao izdajnički, antihrvatski, anti-BiH projekat – ističe Hoare.

Previous Faksimil 'Mletačkog zbornika' komad otrgnute historije vraća u zemlju porijekla
Next U Srebrenici je jedan čovjek jedan glas, u Federaciji glas jednog Hrvata kao deset bošnjačkih

You might also like

RIJEČ

Suljagić: Uzalud vam trud orijentalisti

Piše: Emir Suljagić Društvene nauke u Srbiji uvijek su bile “državne”. Od Jovana Cvijića do Vase Čubrilovića, srpski naučnici rado su služili srbijanskim državnim projektima. Kulturne elite su skoro nepodijeljeno

RIJEČ

‘Prodali ste 3-4 godine vlasti za okove koji će nas pratiti decenijama’

-Godinama su mnogi opozicioni političari pokušavali prodati priču da su drukčiji, kvalitetniji, da neće izdati državne interese. Ponižavajuće je bilo gledati posljednjih mjeseci da su isti ti politički predstavnici molili,

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sjećanja iz Banjaluke: Kako sam ostao bez posla

Radio sam preko 21 godinu u negadašnjoj bolnici koja je tokom godina mijenjala imena u Medicinski centar,  nakon toga Univerzitetski centar itd. Zadnjih 5 godina se zvala Regionalni Zavod za