Po 450 maraka svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj

Po 450 maraka svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj

Razgovor o upisu učenika u prve razrede MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj i Zaključku  Općinskog vijeća koji se odnosi na stimulaciju upisa, bio je povod održanog sastanka Općinskog načelnika Jusufa Čavkunovića sa direktorima srednje i osnovnih škola.

Ove godine 87 učenika koji pohađaju deveti razred u osnovnim školama  Kladanj i Stupari  završit će osnovno obrazovanje. Naći će se pred velikom odlukom, izbora i upisa srednje škole na osnovu čega će izgraditi sebe kao ličnost, odrediti svoje profesionalno zanimanje i steći uslove za napredovanje i usavršavanje.

Srednja škola u Kladnju pruža odlične uslove za nastavak školovanja. Osim što ima stručan nastavni kadar, u potpunosti obnovljen i opremljen objekat, od ove godine proširila je i izbor stručnih zanimanja i zvanja.

Pored toga, na prijedlog Općinskog načelnika, na sjednici održanoj 15.03.2022. godine Općinsko vijeće je usvojilo Zaključak o stimulaciji upisa učenika,  čime je uvedena još jedna novina, a riječ je o jednokratnoj novčanoj uplati stipendije u iznosu od 450,00 KM svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj.

Dragi učenici vjerujemo da će vaša odluka biti da nastavite školovanje u svojoj općini,  u Srednjoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj, poručuju iz ove Općine.

Previous Pargan: 'Oni su u sve pore bosanskog društva ušli, samo sa jednim ciljem: da razvale Bosnu'
Next OSA ranije obavijestila entitetsku policiju da je Bašiću ugrožen život

You might also like

NAŠI DANI

Selektor Bosne i Hercegovine objavio spisak igrača za utakmice s Armenijom i Grčkom

  Press konferencija na kojoj su selektor „A“ reprezentacije Robert Prosinečki i „U-21“ Vinko Marinović objavili imena igrača za predstojeće susrete, održana je danas prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu. Seniorski

NAŠI DANI

Nastavljaju se ‘Protesti protiv diktature’ u najsiromašnijoj evropskoj zemlji

Učesnici “Protesta protiv diktature” u Beogradu večeras su nešto poslije 21.30 završili protestnu šetnju okupljanjem ispred Doma Narodne skupštine uz poziv građanima “Sutra svi na ulice”. Okupljeni su počeli da

NAŠI DANI

NEZAVISNOST NISMO ČEKALI, NEGO SMO BILI PRINUĐENI DA JE POSTIGNEMO BORBOM

Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održana je večeras u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Čestitke zvanicama, članovima Vlade ZDK-a, federalnim i kantonalnim