Bosanska oaza zdravlja i mira: U fojničkom Reumalu povećan broj noćenja za više od 70 posto

Bosanska oaza zdravlja i mira: U fojničkom Reumalu povećan broj noćenja za više od 70 posto

Lječilište Reumal Fojnica ostvarilo je u prva tri mjeseca ove godine 72,42 posto više noćenja u odnosu na isti period lani.
Uprava “Reumala” kao razloge za povećanje broja noćenja i prihoda ističe prije svega izgradnju i vraćanje povjerenja ovog regionalnog lidera u pružanju usluga banjskog liječenja, rehabilitacije i aktivnog odmora, kao i prestanak pandemije uzrokovane virusom COVID-19.


Premda je prvi kvartal prošle godine bio najlošiji u dugogodišnjoj povijesti “Reumala”, uslijedila je konsolidacija i 2021. godina je ipak završena uspješno.


“Ovo je svojevrstan ‘povratak otpisanog’. Mnogi su nam predviđali kraj, uslijed poznatih okolnosti koje su se dešavale u ‘Reumalu’ prije dolaska novog poslovodstva. Dodamo li tome i vrlo negativan uticaj i ogromne posljedice uzrokovane pandemijom, možemo razumjeti razmjere problema sa kojima smo se susretali u protekle dvije godine. Zato su ovi rezultati koje smo svi zajedno ostvarili u prva tri mjeseca ove godine jedan pravi mali podvig, a on ne bi bio moguć bez maksimalne posvećenosti svih zaposlenih, i ja im se svima u ime Uprave još jednom zahvaljujem.

Ogroman je potencijal našeg ‘Reumala’, i mi imamo viziju i plan kako da ga iskoristimo na zadovoljstvo svih naših gostiju iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i cijelog svijeta, ali i svih Fojničana. Jer, razvoj ‘Reumala’ znači i razvoj Fojnice”, pojašnjava Alija Mukača izvršni direktor Javne ustanove Lječilište Reumal Fojnica.


Mukača najavljuje realizaciju novih velikih planova koji će značiti ne samo dalje podizanje kvaliteta usluga već i značajno povećanje broja zaposlenih. Nakon što je Hotel Reumal u cjelosti adaptiran 2020. godine, u prvoj polovini ove godine planirano je otvorenje potpuno rekonstruirane zgrade Banje Reumal. Riječ je o objektu koji je od državnog značaja zbog svoje specifičnosti liječenja nepokretnih pacijenata, paraplegičara, kvadriplegičara, teško pokretnih i djece. U toku je i rekonstrukcija ulice koja vodi prema Banji Reumal od ulaza u hotel Reumal u dužini od 250 metara sa njenim proširenjem i dodatnim stazama za pješake. Također, u planu je uređenje aperitiv bara u hotelu Reumal, kao i uređenje trim kabineta na 5. spratu hotela, koji daje najbolje rezultate svim gostima zbog specifičnog rada ‘jedan na jedan’ terapeuta sa pacijentom.


Banjsko liječenje i odmor u Fojnici ima tradiciju dužu od stotinu godina.
Zahvaljujući ljekovitim svojstima radiokativne termalne vode, modernoj opremi i dugogodišnjem isksutvu temeljenom na znanju vrhunskih stručnjaka, Lječilište Reumal Fojnica kao savremeno opremljena specijalizirana ustanova slovi za regionalnog lidera u pružanju usluga banjskog liječenja, rehabilitacije, aktivnog odmora i programirane sportske aktivnosti. Zbog svoje dugogodišnje posvećenosti uspjehu, “Reumal” je postao posebno poznat po izvanrednim rezultatima u oblastima rehabilitacije osteomuskulatornog aparata, kardiorehabilitacije, dječije habilitacije i rehabilitacije, te rehabilitacije sportista i sportskih povreda.


Okolina Fojnice i njena priroda, gostoprimstvo ljudi i osoblja, ukupan ambijent i izvanredna svojstva ljekovite vode čine “Reumal” bosanskom oazom zdravlja i mira, idealnom za liječenje, odmor i rekreaciju.

(Onasa/MiruhBosne)

Previous Ubijeni kod Viteza, ekshumirani kod Mostara: Identificirano ukupno 13 žrtava - većinom djeca
Next Njemačka zamrzava razvojne projekte u manjem bosanskom entitetu

You might also like

TURIZAM

Predstavljena platforma Traventer: Revolucija turizma rođena u Sarajevu

U zgradi Networks poduzetničkog centra u petak 30. juna održana je prva prezentacija “Traventer” b2b online turističkog  sistema. Prezentaciji su prisustvovali klijenti iz mnogobrojnih turističkih agencija, partneri i mediji, a učesnici projekta pojasnili

TURIZAM

KS: Planirane nove investicije u ski centre Bjelašnica i Igman

Na današnjoj press konferenciji održanoj na Bjelašnici direktor KJP ZOI ’84 Jasmin Mehić rezimirao je proteklu skijašku sezonu, istakao zadovoljstvo rezultatima, te najavio aktivnosti za narednu. “Iza nas je jedna

TURIZAM

SD: Dubrovnik je poluprazan, ali zato susjedima posao cvjeta: prebukirani Neum puca po šavovima, za koronu niko ne pita

Za potvrdu stare pučke poslovice o tome kako jednom osvane tek kad drugom omrkne ne treba ići daleko. Dovoljno je otputovati u susjedni Neum, gdje se u jeku korona-krize suočavaju