Karić – İmamoğlu: Učvrstiti saradnju Sarajeva i Istanbula konkretnim projektima

Karić – İmamoğlu: Učvrstiti saradnju Sarajeva i Istanbula konkretnim projektima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila Ekrema İmamoğlua, gradonačelnika Istanbula.

U 2022. godini Sarajevo i Istanbul obilježavaju 25 godina pobratimskih odnosa.

“Veze naših gradova su historijske i neraskidive. Mi smo ti koji trebamo njegovati tradiciju i sarađivati na konkretnim projektima koji će te veze dodatno učvrstiti”, kazala je Karić.

Gradonačelnik İmamoğlu je istakao da mu je zadovoljstvo posjetiti Sarajevo. Dodao je da vjeruje da će se zajedničkom voljom, razmjenom iskustava i dobrih praksi, saradnja ova dva grada osnažiti.

Usaglasili su se da su česti susreti uz konkretne sastanke s ciljem realizacije zajedničkih projekata, prije svega na polju infrastrukture i zaštite kulturno-historijskog naslijeđa, najbolji način za unaprjeđenje odnosa Sarajeva i Istanbula.

Sarajevo je domaćin prvog sastanka B40 – Mreže balkanskih gradova kojim predsjedava uvaženi gradonačelnik Istanbula, Ekrem İmamoğlu.

Pobratimski odnosi osnaženi su uvezivanjem Istanbula i Sarajeva unutar Mreže, a sve u cilju zajedničkog djelovanja na dobrobit građana.

Previous Džaferović se sastao s holandskim kraljem i gradonačelnikom Haga
Next Bosanska biciklistkinja osvojila Svjetski kup '4 Islands' u Hrvatskoj

You might also like

NAŠI DANI

Kanadske čestitke za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK), objavio je čestitke koje su u toj zemlji upučene bosanskoj zajednici povodom Dana nezavisnosti naše zemlje. Hvala Fredericton!Gradonačelnik Fredericton glavnog grada kanadske pokrajine New

NAŠI DANI

Crnogorci na stogodišnjicu od srpske okupacije: Nikad više 1918!

  U gradovima širom Crne Gore jutros su osvanuli plakati sa natpisom “Nikad više 1918”. Neimenovani autori, podsjećajući na historijske događaje iz prve polovine prošlog vijeka, sa plakata su poručili

NAŠI DANI

Federacija Bosne i Hercegovine kupuje tri aviona za gašenje požara

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva u Budžetu za ovu godinu za kupovinu tri protivpožarna aviona.  Kako je u razgovoru za Politicki.ba izjavio Borislav Balaban, član ekspertskog tima,