Pino Nature Hotel obogatio turističku ponudu Kantona Sarajevo

Pino Nature Hotel obogatio turističku ponudu Kantona Sarajevo

Obnovljeni objekat Prvog šumara danas Pino Nature Hotela na Trebeviću obogatit će turističku ponudu Sarajeva, a za samo nekoliko minuta već ste na čistom zraku i daleko od gradske buke, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tarik Jašarević vlasnik Turističke agencije Relax Tours, koja je investitor izgradnje Pino Nature Hotela, naveo je da hotel raspolaže sa 65 ležaja u vrlo luksuznim sobama i sa dva apartmana, od kojih jedan veličine 100 metara kvadratnih. Hotel ima i druge sadržaje kao što su wellness centar, bazeni za odrasle i bebe, igraonica, restoran, te kamin sala i kongresna dvorana.

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalnost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih tipova rekreacije su ono što daje unikatnost ovom hotelu i to sve na nadmorskoj visini od 1070 metara, ističu domaćini. 

– Vikendom ovo mjesto posjeti oko 10. 000 ljudi, a trudili smo se da sadržaje prilagodimo njihovim potrebama. Kada se u funkciju pusti trebevićka žičara ovaj prostor će dobiti svoj puni smisao – naglasio je Jašarević.

Premijer Elmedin Konaković posjetio je hotel te kazao da je riječ o vrhunskom objektu koji će upotpuniti turističku ponudu Kantona.

– Ovdje su objedinjena dva bitna segmenta koja su prioriteti Kantona Sarajevo i u ovoj godini, a to su turizam i zapošljavanje. Ohrabruje nas činjenica da se ovakvi projekti realizuju, a Kanton Sarajevo će učiniti sve da ih bude i više – kazao je premijer Konaković dodajući da će pažnja biti posvećena razvoju infrastrukture na području Zaštićenog pejzaža Trebević.

Priliku za posao u novootvorenom hotelu dobilo je 25 radnika.

Previous Obilježene 23 godine od ubistva Hakije Turajlića
Next Hamdija Mulić - O značaju odgoja

You might also like

TURIZAM

National Geographic turistima preporučuje Sarajevo, Zagreb i Budimpeštu – evropske zvijezde u usponu (FOTO)

Poznati National Geographic na svom portalu preporučuje sedmodnevni obilazak tri grada u Evropi koje naziva Evropskim zvijezdama u usponu. Sarajevu i našoj zemlji posvetili su najviše prostara te glavni grad Bosne

TURIZAM

Bosna i Hercegovina bilježi konstantan rast turističkih posjeta, u martu 7,5% više turista u odnosu na mart ‘16.

U Bosni i Hercegovini u mjesecu martu 2017. turisti su ostvarili 75.521 posjetu, što je više za 34,8% u odnosu na februar 2017. i za 7,5% više u odnosu na

TURIZAM

A taste of Bosnia – Promotivni video o našoj zemlji

Učenici međunarodne putujuće škole ‘Think Global School’ iz SAD-a, koji su prošle godine boravili u tromjesečnoj posjeti Bosni i Hercegovine izradili su promotivni video spot ‘Ukus Bosne’  ‘A Taste of Bosnia’,