U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese

U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese

Svečanom maturskom šetnjom 120 maturanata Behram-begove medrese u Tuzli okončalo je školovanje u ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, javlja AA.

Maturanti su svečani defile počeli ispred sjedišta medrese, a nastavili preko Trga slobode, Kapije, Džindijske džamije i portala medrese na tuzlanskom Skveru.

„Ova generacija ima 120 maturanata, odnosno 60 učenica i 60 učenika, četiri odjeljenja po 30 učenika. Dvoje učenika su završili hifz i to Muhamed Čirak i Zulejha Omerbašić. Ova generacija se školovala u vrijeme pandemije koronavirusa i veći dio školovanja nisu bili zajedno jer je bila online nastava, a poslije sedam dana su bili u učionici, a sedam dana nisu. Mi smo veoma zadovoljni s ovom generacijom i očekujemo od naših učenika i učenica mnogo u budućnosti, da budu stručnjaci u različitim oblastima“, kazao je profesor Asim Imamović, profesor Akaida u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Učenice i učenici Behram-begove medrese su na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, položili cvijeće i proučili Fatihu, a potom su defile nastavili ka Džindijskoj džamiji, koja je jedna od najstarijih u Bosni i Hercegovini.

Previous Vlada FBiH: Potpisan Kolektivni ugovor za oblast rudarstva, plaće radnicima rudnika veće za 230 KM
Next Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Skijalište u parku prirode Blidinje: Zimska idila na dva sata vožnje od Jadrana

U podnožju skijališta smještenom na 1.293 metra nadmorske visine brojni skijaši čekaju da se četverosjedom zapute na vrh Iako je bio radni dan, na skijalištu na Blidinju uživa više desetaka

BAŠTINA

Čuvari tradicije: Bakardžije Sarajeva i Istanbula

Otkrijte bogatu tradiciju obrade bakra u srcu Istanbula i Sarajeva. Ismet i Vezir, svojom vještinom i predanošću oživljavaju umijeće obrade bakra, koje je počelo još hiljadama godina prije nove ere.

BH RAZGLEDNICA

Fojnički osnovci obilježili 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, fojničke osnovne škole “Muhsin Rizvić” i “Ivan Goran Kovačić” su zajednički organizovale obilježavanje ovog značajnog datuma. Defileom kroz grad te kratkim programom