Glumio Tuđmana: Kevin Spacey optužen za spolno zlostavljanje trojice muškaraca

Glumio Tuđmana: Kevin Spacey optužen za spolno zlostavljanje trojice muškaraca

Američki glumac Kevin Spacey optužen je prema četiri tačke za spolno zlostavljanje trojice muškaraca, saopćilo je britansko državno tužilaštvo (CPS), prenose agencije.

– CPS je odobrio krivični progon Kevina Spaceya (62) prema četiri tačke zbog spolnog nasilja nad trojicom muškaraca. Ujedno je optužen da je jednu osobu prisilio na spolni čin, rekla je Rosemary Ainslie, pročelnica kriminalističkog odjela CPS-a dodavši da su optužbe “rezultat proučavanja dokaza koje je londonska policija prikupila u istrazi”.

Zlostavljanja za koja ga se tereti odnose se na period od marta 2005. do april 2013. Londonska policija počela je istragu nakon što je primila kaznene prijave protiv glumca za spolno nasilje koje je, među ostalim, počinio u londonskoj četvrti Lambeth, gdje je kazalište Old Vic čiji je umjetnički direktor bio od 2004. do 2015..

Spacey je izbačen posljednjih godina iz više holivudskih projekata nakon što su se pojavile optužbe o njegovom zlostavljačkom ponašanju. Početkom ove godine boravio je u susjedstvu radi snimanja dokumentarno-igranog filma u režiji Jakova Sedlara “Bilo jednom u Hrvatskoj” u kojem glumi prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Previous Obilježena 30. godišnjica bitke za odbranu porodilišta
Next U Sarajevu obilježena godišnjica masakra nad građanima koji su čekali u redu za hljeb

You might also like

NAŠI DANI

Bećirović i Komšić uputili u proceduru državni zakon o imovini

Prijedlog državnog zakona o imovini upućen je u utorak u zvaničnu proceduru Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu. Kako je saopšteno predlagači su Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, i Željko

NAŠI DANI

Bosanski zvaničnici osudili rusku agresiju na Ukrajinu: Ministarstvo vanjskih poslova formiralo Krizni štab koji prati situaciju

Vojna operacija Rusije na Ukrajinu se nastavlja, a od jutros su izvedeni napadi na više ukrajinskih gradova, uključujući i glavni grad Kijev, javlja AA. Jutros nešto iza 4.50 sati eksplozije

NAŠI DANI

Bećirović: Jako je opasna igra Janeza Janše

Ne prestaju rasprave da li dokument koji je, navodno, slovenski premijer Janez Janša poslao u Brisel, a u kojem se poziva na završetak raspada Jugoslavije, postoji i šta tačno sadrži.