HDZ o sankcijama Čavari: Produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista

HDZ o sankcijama Čavari: Produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista

-Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara štitio je Daytonski mirovni sporazum, sankcije isforsirane, ističe HDZ BiH.

-HDZ BiH kao politička stranka uvijek je predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Uatava i svih temelja BiH. Stoga izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, osobito zbog navedenih razloga.

Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma. Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa.

Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH.

HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija – navodi se u saopćenju.

‘Potkopali Dejtonski mirovni sporazum i demokratske procese u Bosni i Hercegovini’

Previous Lavrov otkrio ko stoji iza tzv. ekonomskog projekta? Nisu željeli da podržimo 'Otvoreni Balkan'
Next Liga nacija: Bosna i Hercegovina - Rumunija večeras na Bilinom polju u Zenici

You might also like

NAŠI DANI

Općina Centar: Bez ruksaka i školskog pribora ove godine

Oglasili su se i nadležni iz Općine Centar saopćenjem u kojem kažu: Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu izdvojila blizu tri miliona maraka kao podršku obrazovnom sistemu.

NAŠI DANI

Oliver Stone, višestruki dobitnik Oscara gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Proslavljeni američki reditelj Oliver Stone (Stoun) biće gost na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu , na kojem će mu biti uručena i nagrada “Počasno Srce Sarajeva”.   Sarajevo Film Festival, koji

NAŠI DANI

U Sarajevu obilježena 555. godišnjica Ahdname

  U Sarajevu je danas održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 555. godišnjice od uručivanja Ahdname sultana Fatiha II Mehmeda bosanskim katolicima, kojom su im garantovana prava vjerskog djelovanja i sigurnost,