Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

Izetbegović će sav svoj povećani prihod uplaćivati u humanitarne svrhe

CJELOKUPNO POVEĆANJE PRIMANJA U DOMU NARODA PSBIH DO KRAJA MANDATA ĆU UPLAĆIVATI ORGANIZACIJI POMOZI.BA

Cjelokupan iznos za koji će biti uvećana moja primanja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nakon usvajanja Budžeta usmjerit ću u humanitarne svrhe. Taj iznos ću do kraja mandata uplaćivati organizaciji Pomozi.ba.

Od svih zastupnika i delegata SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ministara i zamjenika ministara iz SDA u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ću zatražiti da razliku u primanjima, također, usmjere u humanitarne svrhe.

SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja zvaničnika na državnom nivou, a povećanje plaća službenika sa niskim primanjima.

SDA je podržala usvajanje Budžeta, iako smatramo da je povećanje ionako previsokih primanja državnih parlamentaraca nepotrebno i dodatno produbljuje postojeći jaz u primanjima.

Usvajanje Budžeta institucija Bosne i Hercegovine, nakon kontinuiranih višegodišnjih političkih blokada, omogućit će normalno funkcionisanje države i njenih institucija.

Budžet će također omogućiti i vraćanje plaća vojnicima, policajcima i ostalim državnim službenicima na nivo iz 2008. godine, čime će se konačno riješiti problem nesrazmjera u odnosu na plaće službenika na entitetskim, kantonalnim i općinskim nivoima.

Povećanjem osnovice za obračun plaća policajcima, vojnicima i državnim službenicima predviđena su i povećana primanja za državne zastupnike, delegate, ministre i njihove zamjenike, što se u ovom trenutku nije moglo izbjeći jer bi dodatno prolongiralo usvajanje Budžeta – saopćio je Bakir Izetbegović, jedan od čelnika Doma naroda u državnom parlamentu i predsjednik SDA.

Bosanski političar iznenadio javnost: ‘Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe’

Previous U Brezi otvoren novoizgrađeni pogon kompanije 'Kokoda'
Next Od stranih destinacija za ljetovanje, bosanski građani najviše biraju Tursku i Egipat

You might also like

HISTORIJA

U Zenici obilježeno 827. godina od nastanka Povelje Kulina bana

Povelja govori o uređenoj državi koja je imala pisarsku radionicu, zvaničnu kancelariju vladara. Povelja govori i o bosanskom jeziku, jer je pisana na bosančici, i danas smo imali priliku da

NAŠI DANI

Svjetski mediji o haškoj odluci

Svjetski mediji pratili su izricanje presude Radovanu Karadžiću i objavili prve komentare. New York Times navodi kako je Karadžić optužen za genocid u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora,

NAŠI DANI

U Trebinju i Nevesinju stambeno zbrinuto 14 povratničkih porodica

Kroz realizaciju Saudijskog fonda za razvoj, kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u Trebinju i Nevesinju ključeve stambenih jedinica dobilo je 14 povratničkih porodica. Kako je saopšteno iz