Cazin – nekada prosječna bosanska čaršija, danas privredno čudo

Cazin – nekada prosječna bosanska čaršija, danas privredno čudo

Nekada među četiri najnerazvijenije općine u Bosni i Hercegovini, Cazin je danas privredni i trgovački centar Unsko-sanskog kantona. Ova lokalna zajednica je primjer da je moguće zadržati svoje i privući nove radnike.

Cazin, nekada prosječna bosanska čaršija danas liči na savremeni evropski gradić. Uže gradsko jezgro je u potpunosti renovirano. Osim toga, Cazin ima više od 2.000 registrovanih malih i srednjih preduzeća i s pravom se naziva naziva privrednim i trgovačkim centrom Unsko-sanskog kantona.

Videoprilog BHRT.

Previous Erdogan u Sarajevu najavio putovanja samo s ličnim kartama između Bosne i Hercegovine i Turske
Next Izetbegović se sastao sa predsjednikom Republike Turske Erdoganom

You might also like

TURIZAM

U Visokom i ZDK turistima najzanimljivija ‘Bosanska dolina piramida’

Lokacije Fondacije „Arheološki park: Bosanska dolina piramida“ u Visokom najpopularnije su lokacije prema specijaliziranom web portalu TripAdvisor i lokacije za koje postoji najveći broj preporuka za posjetu, ukoliko ukucate u

TURIZAM

Zašto turisti dolaze u našu zemlju? Ovaj video nudi odgovor!

Ljepote Bosne i Hercegovine prepoznaju mnogi koji posjete našu zemlju. Među turistima posljednjih godina ima mnogo i onih koji dolaze iz nekih područja koja nisu bogata vodom i zelenilom kao

BH RAZGLEDNICA

“Sunčana jedra” u Ferhadiji – unapređenje estetskog izgleda i zaštita od sunca

Općina Centar Sarajevo i firma „Samas“ pokrenuli su zajednički projekt postavljanja „sunčanih jedara“ tokom ljetnih mjeseci u ulicama u užem gradskom jezgru.