Bosna i Hercegovina ekipno prvoplasirana na Balkanskom taekwondo prvenstvu

Bosna i Hercegovina ekipno prvoplasirana na Balkanskom taekwondo prvenstvu

Na Balkanskom prvenstvu koje se održalo u Albaniji učestvovalo je 120 takmičara iz Bosne i Hercegovine, a naša ekipa osvojila je prvo mjesto u ekipnom poretku.

Ovo je sjajan rezultat i pokazatelj da je naša zemlja zasluženo dobila domaćinstvo za organizaciju ovog takmičenja u narednoj godini.

Drugoplasirana je bila ekipa Turske, dok je treće mjesto bila domaćin Albanija.

Slika može predstavljati jedna ili više osoba, ljudi stoje i u zatvorenom

“Pokazali smo da osim organizacionih uspjeha, naši sportisti ostvaruju vrhunske rezultate i stavljaju Bosnu i Hercegovinu na mapu uspješnih taekwondo nacija. Osvojili smo dvadeset zlatnih medalja i zasluženo se našli na postolju u ekipnom poretku” istakao je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza BiH.

Previous Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima
Next CIK većinom glasova odlučio da je sporni glasački listić važeći, Dodik se žali

You might also like

SPORT

Na današnji dan Bosna pobijedila Italiju pred punim Koševom; prilika za novi trijumf već 15. na Bilinom polju

Na današnji dan 1996. odigrana je prijateljska utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Italije na stadionu Koševo – pred oko 40.000 gledaoca. Naša reprezentacija golovima Salihamidžića i Bolića je pobijedila Italiju

SPORT

Liga nacija: Bosna i Hercegovina – Rumunija večeras na Bilinom polju u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, na stadionu Bilino polje u Zenici, igra svoj drugi susret u okviru nove sezone u takmičenju Liga nacija. Suparnik je selekcija Rumunije. U 1.

SPORT

Dvije nove bronze za bosanski tim na Mediteranskim igrama

Naš sjajni judista Toni Miletić je bronzani u kategoriji -90 na Mediteranskim igrama Oran 2022. Toni je pobijedio predstavnika Tunisa u prvoj borbi, u drugoj borbi predstavnika domaćina Mediteranskih igara